Пропозиція на 1 мільярд доларів: Саудівська Аравія хоче об’єднати чоловічий та жіночий тенісні тури

Саудівська Аравія починає експансію в бік тенісу з пропозицією «бери або залишай» вартістю 1 мільярд доларів
Пропозиція Саудівської Аравії об’єднати чоловічі та жіночі тенісні тури, очевидно, залежить від часу, із 90-денним терміном дії, якщо вона не буде прийнята. Фото - btu.org.ua

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Telegraph Sport, Саудівська Аравія звернула увагу на теніс, запропонувавши об’єднати чоловічий і жіночий тури (ATP і WTA), створивши Premium Tour і запропонувавши 1 мільярд доларів.

Джерела видання повідомляють, що після обговорення створення Premium Tour в Індіан-Веллсі в суботу голова ATP Андреа Гауденці попросив включити до нього турніри Masters, але залишити окремо чотири турніри Великого шолома.

Він проінформував керівників тенісних асоціацій про пропозицію Фонду державних інвестицій (PIF) Саудівської Аравії. Угода, очевидно, є чутливою до часу, з терміном дії 90 днів, за які вона може буде прийнята або відхилена.

Найбільшим успіхом для PIF стане проведення турніру Masters 1000 у перший тиждень сезону, чого саудівці прагнули весь час на чому Гауденці наполягав більше року. Однак ця ідея зустріла рішучий опір керівника тенісу Австралії Крейга Тайлі, який заснував командний турнір United Cup у ті ж дні. Ворожнеча між Тайлі та Гауденці, яка виникла в результаті цього, минулого року стала причиною конфлікту на шляху до їх так званої моделі Premium Tour.

Тепер це здається ще більш важливим, що Гауденці не відвідав січневий Australian Open разом з усіма іншими зацікавленими сторонами тенісу, а замість цього поїхав до Ер-Ріяда, щоб домовитися з PIF.

Premium Tour
Карлос Алькарас. Фото – telegraph.co.uk

Минулого місяця було оголошено про невелику спонсорську угоду, яка розмістила бренд PIF у рейтингу ATP, але це було лише початковою точкою.

Ця новина може спричинити подальшу напругу між двома турами та чотирма турнірами Великого шолому, особливо тому, що головний фінансовий директор Тенісної асоціації Сполучених Штатів Лью Шерр наполягав на тому, що голів ATP і WTA слід було запросити на суботні зустрічі Преміум-туру як знак ввічливості.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що чоловік Еліни Світоліної розповів, що буде робити після завершення тенісної кар’єри

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *