Джад Трамп виграв свій 28-й рейтинговий снукерний турнір завдяки перемозі у фіналі World Open

Джадд Трамп виграв свій 28-й рейтинговий титул, перемігши Діна Цзюньхуея з рахунком 10-4 у фіналі Huading Nylon World Open у Юйшані, Китай
Джад Трамп отримав 28-й рейтинговий снукерний титул після перемоги над Діном в фіналі World Open. Фото - wst.tv

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на WST, фаворит домашнього турніру Дін програв, в той час як Джад Трамп зробив два сенчурі та ще п’ять брейків понад 50, щоб виграти World Open та здобути п’ятий рейтинговий титул у сезоні, попередньо вигравши BetVictor English Open, Wuhan Open, BetVictor Northern Ireland Open і BetVictor German Masters.

Це сталось втретє за останні п’ять років, коли Трамп виграв п’ять (або більше) рейтингових титулів за одну кампанію, отримавши рекордні шість у сезоні 2019/20 і п’ять у наступному сезоні. Єдиними іншими гравцями, яким вдалося досягти такого результату, є Стівен Хендрі (п’ять у сезоні 1990/91), Дін Цзюньхуей (п’ять у сезоні 2013/14), Марк Селбі (п’ять у сезоні 2016/17) та Ронні О’Салліван (п’ять у сезоні 2017/18).

Джад Трамп
Фото – wst.tv

Трамп і О’Салліван є домінуючими снукеристами сезону 2023/24, з п’ятьма титулами кожен (три титули О’Саллівана були не рейтинговими), і дебати щодо Гравця року можуть бути вирішені на чемпіонаті світу в Крусіблі.

Головний приз у розмірі 170 000 фунтів стерлінгів доводить загальний заробіток Трампа за сезон 2023/24 до 1 061 000 фунтів стерлінгів, що втретє за його кар’єру становить семизначне значення за сезон. О’Салліван випереджає його з 1 155 500 фунтів стерлінгів, що вже стало рекордом, а прибуткові турніри Johnstone’s Paint Tour Championship і Cazoo World Championship ще попереду. Це перший випадок, коли два гравці заробили понад £1 мільйон за один сезон.

Другий номер світового рейтингу Джад Трамп має багато спільних якостей із Стівеном Хендрі та Стівом Девісом, які домінували в останні десятиліття. Перемагати – навіть коли він не в найкращому вигляді – стало звичкою. І його результати плідні – 76 сенчурі цього сезону.

Дін втратив можливість виграти перший рейтинговий титул після Чемпіонату Великобританії 2019 року, а тепер програв обидва свої фінали цього сезону, посівши друге місце у матчі з Ронні О’Салліваном в Йорку в грудні. 36-річний гравець насолоджувався епічною перемогою над Нілом Робертсоном у півфіналі з рахунком 6-5, але, зважаючи на такі великі очікування від своїх домашніх глядачів, він не зміг повторити цей успіх сьогодні.

Джад Трамп
Фото – wst.tv

Другий приз у розмірі 73 000 фунтів стерлінгів підняв Діна з дев’ятого на сьоме місце в офіційному рейтингу, і до четвертого в однорічному рейтингу, що означає, що він потрапляє прямо до чвертьфіналу чемпіонату Johnstone’s Paint Tour Championship у Манчестері.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Джадд Трамп виграв четвертий рейтинговий турнір зі снукеру в сезоні і продовжує свій фантастичний виступ в турі

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *