Франція посилить заходи безпеки на Олімпіаді за допомогою іноземної армії та поліції

Франція попросила приблизно 45 іноземних країн надати кілька тисяч додаткових військових, поліцейських і цивільного персоналу, щоб допомогти захистити Олімпійські ігри в Парижі цього літа, повідомили урядові джерела в п'ятницю, на тлі складної геополітичної ситуації та перспектив безпеки
Патруль французької поліції на площі Трокадеро біля Ейфелевої вежі в Парижі. Фото - Reuters

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Reuters, країна планує розгорнути близько 45 000 французьких поліцейських і сил безпеки, 20 000 співробітників приватної служби безпеки і близько 15 000 військових щодня, щоб охороняти подію, на якій мільйони спортивних уболівальників і туристів будуть залишатися в країні на кілька тижнів у розпал літа.

Війни в Україні та на Близькому Сході, а також загроза терористичних атак змусили уряд Франції підняти рівень безпеки до найвищого рівня за останні дні.

Контекст безпеки, особливо в останні тижні, означає, що існує надзвичайна пильність щодо безпеки цих Олімпійських ігор.

– сказав французький військовий чиновник.

На міжнародні спортивні події нерідко запрошують іноземних поліцейських, щоб допомогти впоратися з великою кількістю іноземних відвідувачів, але рідше просять військової допомоги. Так на останньому Чемпіонаті світу з футболу в Катарі Франція надала військову підтримку місцевій владі у вигляді службових собак і засобів боротьби з безпілотниками.

За даними французького уряду та джерела в міністерстві внутрішніх справ, у січні приблизно до 45 країн було подано запит про допомогу у зміцненні потужностей на понад 2000 осіб, як військових, так і невійськових.

Було подано запит про допомогу у військових і поліцейських місіях, починаючи від моторизованих і кінних бригад, експертів з фальсифікації документів, спеціалістів з розмінування, спеціалістів із боротьби з безпілотниками та команд з пошуковими собаками.

У четвер Польща заявила, що приєднується до міжнародних зусиль, надсилаючи війська, зокрема кінологів. У березні Німеччина заявила, що також зробить внесок.

Олімпійські ігри 2024
Фото – rbc.ua

За словами дипломатів, інші європейські союзники, включаючи Великобританію та Італію, також візьмуть участь, надавши десятки поліцейських для допомоги в патрулюванні вулиць.

Джерело у французькому уряді повідомило, що наразі 35 країн дали позитивну відповідь.

Це класичний підхід приймаючих країн до організації великих міжнародних подій: так було, наприклад, під час Чемпіонату світу з регбі (2023).

– сказав представник міністерства внутрішніх справ, додавши, що 160 співробітників європейських сил безпеки були залучені до турніру у вересні минулого року.

На додаток, Ізраїль і США також надішлють свої власні засоби безпеки, повідомили джерела.

Війна в Газі та подальша негативна реакція в деяких країнах означають, що занепокоєння щодо безпеки ізраїльської делегації є особливо високим і що для ізраїльських спортсменів знадобиться більше заходів безпеки, ніж планувалося раніше, повідомили джерела, відмовившись надати подробиці з огляду на чутливість ситуації.

За словами джерел, кілька ізраїльських делегацій вже відвідали Францію для усунення потенційних труднощів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що на Олімпійських Іграх в Парижі зможуть виступати 40 російських спортсменів

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *