Всесвітня федерація легкої атлетики першою стане виплачувати грошові призові на Олімпійських іграх

World Athletics оголосила, що стане першою міжнародною федерацією, яка роздаватиме призові на Олімпійських іграх
World Athletics стане першою федерацією, яка присуджує грошові призові на Олімпійських іграх. Фото - worldathletics.org

Як повідомляє «Kreschatic», міжнародний керівний орган заявив, що загальний призовий фонд у розмірі 2,4 мільйона доларів буде сформований для Олімпійських ігор цього літа в Парижі, для золотих медалістів, які отримають 50 000 доларів, пише BBC.

Це буде поширено на срібних і бронзових призерів у Лос-Анджелесі 2028. Президент World Athletics Себастьян Коу назвав це рішення «ключовим моментом».

У Парижі відбудеться 48 змагань з легкої атлетики, золоті медалісти в естафеті поділять свої призові гроші між членами команди.

Запровадження грошових призів для олімпійських золотих медалістів є ключовим моментом для світової легкої атлетики та легкоатлетичного спорту в цілому, що підкреслює нашу відданість розширенню можливостей спортсменів і визнає вирішальну роль, яку вони відіграють в успіху будь-яких Олімпійських ігор.

– сказав Коу.

World Athletics
Фото – Reuters

Грег Резерфорд, який виграв золото у стрибках у довжину в Лондоні 2012 року, сказав:

Це блискучий крок у правильному напрямку, і я знімаю капелюха перед Себом Коу та рештою персоналу World Athletics за те, що вони ініціювали це вдосконалення.

Колишній британський спортсмен сказав, що думка про те, що олімпійські види спорту все ще є аматорськими, «не може бути більш далекою від істини».

World Athletics заявила, що формат і структура призових на Іграх 2028 року будуть оголошені найближчим часом. У заяві додали, що виплата призових залежатиме від того, чи спортсмени «пройдуть звичайні антидопінгові процедури».

Враховуючи походження Олімпіади як аматорського спортивного заходу, Міжнародний олімпійський комітет (МОК) не присуджує призові, а розподіляє фінансування через міжнародні федерації (IF) і національні олімпійські комітети (NOC).

Деякі національні олімпійські комітети пропонують фінансові винагороди своїм медалістам, хоча, наприклад, Британська олімпійська асоціація цього не робить.

В МОК заявили:

Кожна МФ і НОК мають визначити, як найкраще служити своїм спортсменам і глобальному розвитку свого виду спорту.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Франція посилить заходи безпеки на Олімпіаді за допомогою іноземної армії та поліції

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати