Новак Джокович прокоментував свою сенсаційну поразку в півфіналі турніру Мастерс в Монте-Карло

Десята ракетка світу Каспер Рууд переміг лідера рейтингу ATP Новака Джоковича в півфіналі турніру Мастерс в Монте-Карло, залишивши сербського тенісиста досі без титулу чи навіть фінального виступу в цьому сезоні
Новак Джокович претендував на свій третій титул в Монте-Карло, але був зупинений норвежцем Каспером Руудом. Фото - ATP Tour

Як повідомляє «Kreschatic», у 2024 році Новак Джокович знову зазнав поразки, програвши у півфіналі Монте-Карло Касперу Рууду, і назвав цей рік «зовсім не чудовим сезоном».

Це незвичне становище для сербського гранда – Рууд зумів перемогти Джоковича вперше за шість спроб, пише Eurosport. Джокович програв Алексу де Мінауру на Об’єднаному Кубку – його розминці перед Australian Open, Янніку Сіннеру вже в Мельбурні, а потім Луці Нарді в Індіан-Веллсі. Додайте поразку від Рууда, і стане зрозуміло, що цей сезон складається не так, як сподівався Джокович.

Пом’якшувальні обставини існують – це був перший турнір Джоковича в цьому році на ґрунті, тоді як Рууд вже грав в Ешторілі і тому був, можливо, краще підготовлений до умов у Монако. Ці умови також дуже відрізнялися, з дощем і не по сезону прохолодною погодою, з якою гравцям доводилося боротися протягом перших кількох днів, перш ніж вийшло сонце і умови покращились.

Каспер Рууд
Каспер Рууд під час півфінального матчу. Фото – ATP Tour

Я звик до дійсно високих стандартів щодо очікувань результатів, тому відсутність титулу, можливо, порівняно з останніми 15 роками, зовсім не чудовий сезон.

– сказав Джокович.

Але у мене був півфінал Австралії, півфінал тут. Я зіграв лише три турніри цього року, тому, звичайно, ви знаєте, це нормально очікувати, що у вас будуть сезони, які ви починаєте невдало, і це саме той випадок.

Сподіваюся, так, я зможу зібратися, з точки зору результатів, я зможу розвиватися, тому що, знаєте, я грав у хороший теніс. Сподіваюся, на наступних турнірах я зможу грати ще краще.

– додав серб.

В фіналі турніру, який відбудеться сьогодні, Каспер Рууд зіграє з Стефаносом Ціціпасом, який в півфіналі обіграв другу ракетку світу Янніка Сіннера.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що перша ракетка світу Новак Джокович «помстився» Лоренцо Музетті і вийшов у чвертьфінал турніру в Монте-Карло

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати