Стефанос Ціціпас став трикратним переможцем турніру Мастерс в Монте-Карло

Стефанос Ціціпас завершив ще один видатний тиждень на Rolex Monte-Carlo Masters у неділю, коли він переміг Каспера Рууда 6-1, 6-4 і виграв свій третій титул за чотири роки в Князівстві
Грек переміг норвежця Каспера Рууда в чемпіонському матчі. Фото - ATP Tour/X

Як повідомляє «Kreschatic», Стефанос Ціціпас завжди демонстрував свій найкращий теніс у минулому в Монте-Карло і знову виявився на висоті проти Каспера Рууда.

Ціціпас і Рууд
Стефанос Ціціпас і Каспер Рууд. Фото – ATP Tour/X

Зі своєю перемогою за одну годину 37 хвилин Циціпас став п’ятим гравцем, який виграв три чи більше титули Монте-Карло, приєднавшись до Рафаеля Надаля (11), Бьорна Борга (3), Томаса Мустера (3) та Іліє Настасе (3), згідно з даними офіційного сайту ATP. Здобувши титул, він впав на корт, перш ніж піднятися на ноги, щоб обійняти Рууда. Помітно розчулений, грек обійняв свою команду. Він сподівається, що його титул у Монте-Карло допоможе розпочати сезон.

Стефанос Ціціпас
Фото – ATP Tour/X

Це було дуже важко, тому повернутися на подіум, виграти турніри — це просто неймовірно. Третій раз навіть більш особливий, ніж перший чи другий раз. Це неймовірна перемога для мене, я дуже хотів цього сьогодні.

– сказав Ціціпас.

25-річний гравець прибув на ґрунтовий турнір ATP Masters 1000 із скромним результатом перемог і поразок 11-6 у 2024 році. Однак, як це часто було в минулому, Циціпас знайшов свій найкращий рівень у Монте-Карло, де він також переміг зірок топ-10 Олександра Звєрєва та Янніка Сіннера. Завдяки перемозі над десятою ракеткою світу Каспером Руудом в фіналі, вперше з Торонто в 2018 році грек отримав три перемоги над гравцями топ-10 на турнірі.

Стефанос Ціціпас
Фото – ATP Tour/X

Тепер грек, який виграв 11 трофеїв на рівні туру, включаючи три титули Masters 1000, повернувся до топ-10 вперше з лютого, піднявшись на 7 місце.

Рууд, який переміг у півфіналі першу ракетку світу Новака Джоковича, виграв дев’ять із своїх 10 корон на рівні туру на ґрунті. Восьмий сіяний мав на меті стати першим скандинавом, який виграв титул ATP Masters 1000 на цьому покритті після шведа Магнуса Нормана в Римі в 2000 році. 25-річний тенісист піднявся на 6-е місце в рейтингу ATP. Це його найвища позиція з вересня 2023 року.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Новак Джокович прокоментував свою сенсаційну поразку в півфіналі турніру Мастерс в Монте-Карло

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати