П’ять найкращих перемог Олександра Усика напередодні бою з Тайсоном Ф’юрі

Олександр Усик прагне стати першим беззаперечним чемпіоном у важкій вазі в епоху чотирьох поясів проти Тайсона Ф’юрі в суботу
Олександр Усик. Фото - boxing-social.com

Boxing Social склав рейтинг п’яти найкращих перемог українця на сьогоднішній день, інформує «Kreschatic».

5. Кшиштоф Гловацький

Усик
Олександр Усик і Кшиштоф Гловацький. Фото – К2 Promotions

Олександр Усик увійшов до лав професіоналів із аматорським рекордом 335-15, золотою олімпійською медаллю та великими очікуваннями.

Однак Усику не знадобилося багато часу, щоб довести, чому він досяг так багато в спорті, і лише у своєму десятому поєдинку він розпочав боротьбу за світові нагороди проти непереможеного чемпіона WBO у напівважкій вазі Кшиштофа Гловацького.

Прірва в класі була очевидною, оскільки спритний левша перебоксував Гловацького та продемонстрував свою феноменальну роботу ногами на виїзній землі, щоб виграти комфортним одноголосним рішенням суддів (117-111, 117-111, 119-109) у свого найнебезпечнішого суперника на той момент.

4. Ентоні Джошуа (другий бій)

Олександр Усик
Олександр Усик і Ентоні Джошуа в другому бою. Фото – isport.ua

Кілька років потому Усик здійснить перший захист своїх титулів у суперважкій вазі проти колишнього золотого медаліста Олімпійських ігор Ентоні Джошуа, у якого він забрав титули WBA, WBO та IBF 12 місяців тому.

Цього разу «AJ» вніс корективи та звільнив тренера Роба МакКракена, який був поруч з ним протягом усієї його професійної кар’єри, замість цього призначив Роберта Гарсію, залишивши Усика в невідомості щодо підходу, який той може застосувати.

Однак Усик зміг підлаштуватися під план бою Гарсії та завдав незліченну кількість джебів Джошуа, який просто не зміг впоратися з продуктивністю та знаннями хитрого техніка. В результаті Усик виграв розділеним рішенням суддів, яке багато хто вважав щедрим для британця, і що воно мало бути з більшою перевагою.

3. Мурат Гассієв

Олександр Усик
Олександр Усик після бою з Муратом Гассієвим. Фото – 24.tv

Коли Усик вийшов на ринг проти Мурата Гассієва у спробі стати лише четвертим беззаперечним чемпіоном із чотирма поясами та виграти трофей Мохаммеда Алі – букмекери не змогли віддати перевагу жодному з них.

Однак Усику втретє вдалося завоювати титул чемпіона світу в напівважкій вазі на виїзді, коли він приїхав до Москви, щоб зустрітися з чемпіоном WBA та IBF.

Як завжди, рухи всередину-назовні та здатність не зупиняти ноги, виявилися для Гассієва надто важкою головоломкою. Зрештою він програв 90% раундів бою та зазнав першої поразки в кар’єрі зі значним відривом (120-108, 119-109, 119-109).

2. Ентоні Джошуа (перший бій)

Усик
Олександр Усик і Ентоні Джошуа в першому бою. Фото – isport.ua

Незважаючи на поразку від Енді Руїса-молодшого, Ентоні Джошуа вважався важковаговиком, якого потрібно перемогти, і людиною, яка була просто занадто великою для колишнього беззаперечного чемпіона у важкій вазі.

Напередодні поєдинку «AJ» був значним фаворитом, незважаючи на очевидний план Усика, який відчував, що Джошуа може стати «великим» претендентом і по-справжньому випробувати його підборіддя можна буде лише найсильнішим ударом, який Усик коли-небудь робив професійно.

Результат – боксерська сенсація. Джошуа, олімпійський золотий медаліст, який зарекомендував себе як зразковий боксер, був приголомшений блиском Усика, який завдавав прямі удари за бажанням і диктував темп, діапазон і бій у цілому.

Усик став лише третьою людиною, яка володіла титулом чемпіона світу як у важкій, так і в напівважкій вазі (після Евандера Холіфілда та Девіда Хея), і зробив це рішуче, підкресливши свій авторитет у дивізіоні, що ознаменувало початок ери Усика.

1. Майріс Брієдіс

Олександр Усик
Олександр Усик і Майріс Брієдіс. Фото – К2 Promotions

Майріс Брієдіс – єдина людина, яка була справді близькою до перемоги над Олександром Усиком.

У напівважкій сучасній класиці Усик поїхав до Латвії, щоб зустрітися з їхнім найкращим бійцем у історії, намагаючись об’єднати свій пояс WBO з поясом WBC.

Обидва боксери продемонстрували неймовірну волю та майстерність, що стало чудовою рекламою як для дивізіону, так і для спорту в цілому. Усик пізніше зізнався, що ці раунди були найскладнішими в його кар’єрі, але з цією перемогою прийшла також повага та досвід, що зробило його шанованою людиною і бійцем, яким він є сьогодні.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що стала відома дата бою-реваншу Тайсона Ф’юрі проти Олександра Усика

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *