Родина Міхаеля Шумахера отримала компенсацію за його «інтерв’ю», згенероване штучним інтелектом

Сім'я Міхаеля Шумахера отримала компенсацію в розмірі 200 000 євро від видавців журналу, який надрукував згенероване штучним інтелектом «інтерв'ю» з колишнім пілотом Формули-1
Міхаель Шумахер виграв п'ять титулів поспіль з Ferrari між 2000 і 2004 роками. Фото - BBC

Як повідомляє «Kreschatic», німецьке видання Die Aktuelle опублікувало фотографію Шумахера на обкладинці свого видання у квітні 2023 року. Під заголовком «Міхаель Шумахер, перше інтерв’ю» було дописано рядок «це звучить оманливо реально», і в статті з’ясувалося, що всі цитати були створені штучним інтелектом.

Міхаель Шумахер
Та сама обкладинка журналу від 15 квітня 2023 року. Фото – Die Aktuelle

55-річний Шумахер не з’являвся на публіці після того, як отримав важку травму голови під час аварії на лижах у грудні 2013 року. Прес-секретар родини підтвердив вирок щодо медіагрупи Funke, видавця журналу, інформаційному агентству Reuters, пише BBC.

Редактора Die Aktuelle було звільнено через два дні після публікації статті, а Funke Media принесла вибачення родині.

Міхаель Шумахер був введений у штучну кому після нещасного випадку на лижах і був доставлений додому у вересні 2014 року, його стан здоров’я з тих пір зберігається в таємниці його родиною.

Його сім титулів переможця сезонів Формули-1, здобутих під час виступів за Benetton і Ferrari, є рекордом, який він поділяє з пілотом Mercedes Льюїсом Хемілтоном.

Також раніше ми писали про те, що Себастьян Феттель може повернутися в Формулу-1 і зайняти місце Льюїса Хемілтона в команді Mercedes

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *