Колишнього гравця збірної Іспанії Жерара Піке підозрюють у корупційних схемах на користь Саудівської Аравії

Проти колишнього захисника «Барселони» та «Манчестер Юнайтед» Жерара Піке розпочато офіційне розслідування в іспанському суді за його ймовірну причетність до угоди, яка передбачала перенесення Суперкубка Іспанії до Саудівської Аравії
Жерар Піке перебуває під слідством у справі про корупцію в Іспанії. Фото - Sky Sports

Компанія Kosmos, якою володіє Жерар Піке, підписала угоди з Федерацією футболу Іспанії (RFEF), згідно з якими вона отримає 40 мільйонів євро за посередництво в угоді, а RFEF отримає 400 мільйонів євро, пише BBC.

Суддя Делія Родріго заявила, що в угодах є «можливі незаконні дії з кримінальним підтекстом».

Як повідомляє «Kreschatic», 37-річний колишній гравець збірної Іспанії Піке офіційно включений до групи осіб, які перебувають під офіційним розслідуванням у зв’язку з імовірними порушеннями закону. Він завжди захищав угоду та заперечував правопорушення, наполягаючи, що вона була «законною».

Жерар Піке
Жерар Піке завершив кар’єру в 2022 році. Фото – BBC

Справа розслідується з 2022 року, коли стався витік аудіозаписів Піке та тодішнього президента RFEF Луїса Рубіалеса. У березні слідчі провели обшук в офісах RFEF, а Рубіалеса, який також захищав законність угоди, заарештували, коли він повертався з поїздки до Домініканської Республіки в квітні.

Він уже пішов з RFEF у вересні минулого року після того, як поцілував форварда жіночої збірної Іспанії Дженні Ермосо після торішнього фіналу чемпіонату світу. Він окремо постає перед судом за сексуальне насильство з цього питання.

Дженні Ермосо
Той самий скандальний поцілунок Луїса Рубіалеса і Дженні Ермосо. Фото – скріншот YouTube

Його наступник Педро Роча також є особою, яка перебуває під слідством у зв’язку з угодою з Саудівською Аравією. Суперкубок Іспанії переїхав до Саудівської Аравії в 2020 році і повернувся туди в 2022 році після пандемії Covid-19.

Жерар Піке двічі зіграв за «Барселону» в Суперкубку Іспанії в Саудівській Аравії, перш ніж завершити кар’єру в листопаді 2022 року.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що зіркового бразильського футболіста визнали винним у зґвалтуванні та засудили до чотирьох з половиною років ув’язнення

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *