Карлос Алькарас у важкому п`ятисетовому матчі виграв Ролан Гаррос

Карлос Алькарас виграв титул на Відкритому чемпіонаті Франції, здолавши у напруженому п'ятисетовому фіналі Олександра Звєрєва
Зараз Карлос Алькарас має титули Великого шолома на US Open, Wimbledon і French Open. Фото - ATP Tour/X

Як повідомляє «Kreschatic», третій сіяний Алькарас переміг з рахунком 6-3, 2-6, 5-7, 6-1, 6-2 на ґрунтових кортах Ролан Гаррос.

Іспанець не показав тієї впевненості та стабільності, які дозволили йому виграти два попередні фінали турнірів Великого шолому – на Відкритому чемпіонаті США у 2022 році та на Вімблдоні минулого року. Але 21-річний тенісист зумів стати наймолодшим чоловіком, який виграв титули Великого шолому на всіх трьох покриттях, пише BBC.

Ґрунт був поверхнею, на якій Алькарас грав з дитинства у своєму рідному місті Мурсія, і Відкритий чемпіонат Франції був турніром, про який він мріяв. Він одразу впав на спину – святкуючи перемогу подібно до 14-разового чемпіона Рафаеля Надаля – коли здобув свій перший матч-бол після чотирьох годин і 19 хвилин, виконавши переможний форхенд.

Карлос Алькарас
Фото – ATP Tour/X

Я завжди дивився цей турнір по телевізору, а тепер піднімаю кубок.

– сказав Алькарас, якому вручав трофей шестикратний чемпіон Бйорн Борг.

Німецький четвертий сіяний Александр Звєрєв, який прагнув нарешті здобути свій перший титул Великого шолому, став грізним суперником після 12-матчевої переможної серії на червоному ґрунті. Проте 27-річний тенісист досі чекає на великий титул після своєї другої поразки у фіналі турніру Великого шолому.

Мені здається, що я зробив усе можливе.

– сказав Звєрєв, який програв Домініку Тіму у фіналі Відкритого чемпіонату США 2020 року, ведучи у рахунку два сети.

Карлос грав фантастично. Він грав краще за мене у четвертому та п’ятому сетах. Це так, як є.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що після перемоги над Мєдвєдєвим на турнірі в Індіан-Веллсі Карлос Алькарас зберіг звання другої ракетки світу

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *