Хто виграє Євро-2024: прогноз від Opta Supercomputer і шанси збірної України

Залишилося лише кілька днів до початку Євро-2024, але хто в підсумку підніме трофей?
Цьогорічний турнір, 17-й в історії змагань, розпочнеться 14 червня в Німеччині, де змагатимуться 24 команди, а Італія прагнутиме захистити свій титул. Фото - Opta Analyst

Остаточна відповідь надійде лише 14 липня, тож наразі настав час переглянути прогнози Opta Supercomputer перед турніром. За даними компанії Opta, яка займається прогнозам на основі аналізу великих масивів даних і цифр, на Євро-2024, шанси на перемогу найбільші у збірних Англії, Франції та Німеччини.

Як працює модель прогнозування

Як повідомляє «Kreschatic», щоб отримати найповнішу картину ймовірного переможця турніру, модель прогнозування Opta оцінює ймовірність кожного результату матчу – перемоги, нічиєї або поразки – використовуючи коефіцієнти букмекерів і власні рейтинги команд. Ці коефіцієнти та рейтинги базуються на історичних і останніх виступах команд, а також враховують силу суперників і складність шляху до фіналу, зважаючи на склад груп і розташування в плей-офф.

Євро-2024
Фото – Opta Analyst

Англія серед фаворитів

Нечасто збірна Англії вирушає на великий міжнародний турнір в якості фаворита, але цього разу саме таку ситуацію прогнозує модель Opta. Команда Гарета Саутгейта має 19,9% шансів на підняття трофея в Німеччині. Це новина, яку багато хто привітає з великим ентузіазмом.

Франція дихає в спину

Хоча Англія знаходиться на першому місці в прогнозах Opta, Франція, яка вибила їх з чемпіонату світу 2022 року, близько до них. Команда Дідьє Дешама має 19,1% шансів на перемогу в Євро-2024, що створює відчуття можливої зустрічі двох великих команд у фіналі. Модель прогнозує, що обидві команди мають майже рівні шанси на вихід у півфінал, з ймовірністю 48,2% для Англії та 48,1% для Франції.

Німеччина серед лідерів

Команда господарів, Німеччина, завершує трійку лідерів з ймовірністю 12,4% на перемогу на домашньому полі. Вони – остання з трьох команд, які мають більше 10% шансів підняти трофей.

Шанси збірної України

Як видно з таблиці, наша збірна знаходиться на 16 місці за шансами на виграш турніру, що може статися з ймовірністю 1%. В той же час, шанси України на вихід до чвертьфіналу, півфіналу і фіналу оцінюються у 26%, 9% і 3,1% відповідно.

Шанси на вихід у чвертьфінал

Серед команд, які мають найбільші шанси на вихід у чвертьфінал, виділяються Англія, Франція, Німеччина, Іспанія та Португалія. Всі ці команди мають понад 50% шансів на проходження до цієї стадії турніру.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Україна обіграла Ісландію і вийшла в фінальну частину Євро-2024

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *