Легендарний боксер Менні Пак’яо в 45 років повертається на ринг

Менні Пак'яо готовий до повернення на ринг, щоб побити власний рекорд найстаршого чемпіона у напівсередній вазі
Менні Пак'яо повертається наступного місяця перед потенційним боєм за титул чемпіона світу. Фото - boxing-social.com

Легенда боксу Менні Пак’яо, який став найстаршим чемпіоном у напівсередній вазі в 2019 році, знову повертається на ринг. Вже через кілька тижнів філіппінський ідол проведе бій, щоб позбутися “іржі” перед своїм викликом за титул чемпіона світу

Як повідомляє «Kreschatic» Пак’яо залишається єдиним боксером, який мав титул чемпіона світу протягом чотирьох десятиліть, починаючи з 1998 року, коли він нокаутував Чатчай Сасакула для здобуття титулу WBC у найлегшій вазі. У 2019 році він переміг Кіта Турмана роздільним рішенням суддів і завоював титул WBA у напівсередній вазі, який втратив у бою з Йорденісом Угасом два роки потому, що спонукало його до завершення кар’єри.

Цього року Пак’яо вже намагався поверненнутися до професійного боксу проти Конора Бенна в Саудівській Аравії, а також з виставковим реваншем проти Флойда Мейвезера-молодшого. Проте переговори щодо обох боїв нещодавно затихли. Додатково, Пак’яо сподівався взяти участь в Олімпіаді в Парижі 2024 року, але його запит було відхилено МОК.

Менні Пак'яо
Менні Пак’яо (праворуч) востаннє бився в серпні 2021 року, коли він програв одноголосним рішенням суддів Йорденісу Угасу, який зберіг свій титул WBA в середній вазі завдяки цій перемозі. Фото – ESPN

Тепер офіційно оголошено, що боєць десятиліття 2000-х років зустрінеться з чемпіоном у напівлегкій вазі зі змішаних єдиноборств Чіхіро Сузукі в трьохраундовому виставковому бою в Японії через сім тижнів.

Пак’яо використає цей вихід на ринг, щоб повернутися до звичного ритму, оскільки він націлений на бій з Маріо Барріосом, який може стати боротьбою за титул чемпіона WBC у напівсередній вазі після того, як два тижні тому Теренс Кроуфорд був названий “чемпіоном у відпустці”.

У розмові з ESPN, нині 45-річний Пак’яо висловив своє бажання завершити спортивну кар’єру на високій ноті та створити нову історію.

Я створив історію у 40 років, перемігши Кіта Турмана, і відчуваю, що у 45 років у мене ще є багато сил, оскільки за останні роки я не отримав багато ушкоджень. Я хочу піти, встановивши новий рекорд.

– сказав він.

Барріос наразі володіє тимчасовим титулом WBC, але очікується, що його або підвищать до повного чемпіона світу, або принаймні нададуть можливість боротися за вакантний титул.

Щоб заробити це місце, Барріос переміг останнього суперника Пак’яо в професійному рингу, Йорденіса Угаса, у вересні минулого року, а потім захистив титул проти Фабіана Андреса Майдани минулого місяця – ця перемога стала останньою у серії з трьох перемог після двох поразок поспіль від Джервонти Девіса та Кіта Турмана.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що 58-річний Майк Тайсон пояснив, чому він вирішив повернутись на ринг

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *