Євро-2024, день другий: Іспанія розгромила Хорватію, Албанія забила найшвидший гол в історії турніру

Італія, яка є чинним чемпіоном Європи, пропустила від албанців на 22-й секунді Євро-2024
Фото - dynamo.kiev.ua

Головний матч дня: Іспанія – Хорватія 3:0. Перший матч на Євро-2024 між двома топ-командами досить несподівано завершився із розгромним рахунком. Голи в іспанців забили Мората, Фабіан Руїс та Карвахаль, повідомляє «Kreschatic».

Інші результати: Італія – ​​Албанія 2:1. Чинні чемпіони пропустили вже на 22-й секунді гри (найшвидший гол за всю історію Євро!), але швидко оговталися, до 16-ї хвилини забили два і впевнено довели матч до перемоги. Швейцарія обіграла Угорщину 3:1.

Євро-2024
Фото – rbc.ua

Іспанський півзахисник Ламін Ямаль, який вийшов проти Хорватії у стартовому складі, став наймолодшим гравцем в історії чемпіонатів Європи – йому лише 16 років та 338 днів. Ямалю не було й року, коли капітан хорватів Лука Модріч уже грав за свою збірну на Євро-2008. Паралельно з футболом Ямаль закінчує навчання в останньому класі обов’язкової середньої школи – до Німеччини він навіть узяв із собою домашні завдання.

В Албанії через Євро-2024 змінили розклад роботи парламенту. Оскільки багато депутатів планували вирушити до Німеччини, щоб з трибун стежити за матчами збірної, останню сесію було перенесено з 13 на 12 червня, а наступне засідання, заплановане наступного тижня, зовсім скасували. Опозиція не прогавила можливості назвати рішення правлячої партії «ганебним».

Сьогодні свої перші матчі зіграють ще шість команд, у тому числі збірна Нідерландів та збірна Англії – головний фаворит турніру за версією букмекерів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, хто виграє Євро-2024: прогноз від Opta Supercomputer і шанси збірної України

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *