Євро-2024, день дванадцятий: Австрія сенсаційно виходить у плей-офф з першого місця, чергова нічия Англії

Австрія обіграла Нідерланди з рахунком 3:2 і посіла перше місце у групі D. У паралельному матчі Франція не змогла обіграти Польщу (1:1)
Австрія випереджає Францію з Нідерландами і сенсаційно виходить у плей-офф з першого місця у групі. Фото - UEFA

У результаті австрійці виходять до 1/8 фіналу Євро-2024 з першого місця, за ними розташувалися французи. Нідерланди посіли третє місце, але все одно пройшли далі, оскільки у плей-офф виходять чотири найкращі команди, які посіли треті місця у своїх групах. Збірна Австрії вперше у своїй історії вийшла із групи на Євро з першого місця (і вперше з чемпіонату світу 1978 року виграла групу на великому турнірі).

Як повідомляє «Kreschatic», обидва матчі у групі С – Англія проти Словенії та Данія проти Сербії – закінчилися з нулями на табло. Англійці, які перед початком Євро-2024 вважалися одними з головних фаворитів турніру, забили на груповому етапі лише два м’ячі (і двічі зіграли внічию), але разом із датчанами та словенцями вийшли у плей-офф.

Капітан збірної Франції Кіліан Мбаппе вперше забив на чемпіонатах Європи. Форвард відзначився з пенальті у матчі з Польщею. Мбаппе провів гру в захисній масці через перелом носа, який отримав у матчі з Австрією.

Збірну Данії оштрафували на 10 тисяч євро за банер із образою на адресу УЄФА. Плакат із написом «Fuck UEFA» було розгорнуто фанатами під час матчу з Англією. Голова Данської футбольної спілки (DBU) Ерік Бреггер Расмуссен заявив, що організація спробує знайти тих, хто розгорнув банер. “Штраф ми заплатимо, але найголовніше для нас, і ми почали цим займатися, – це виявити тих, хто приніс цей банер, і потім виставити їм цей рахунок”, – сказав він.

Євро-2024
Фото – isport.ua

Сьогодні на Євро-2024 знову пройдуть чотири матчі. Одна з головних інтриг — хто вийде у плей-офф із групи Е. Там усі чотири команди — Румунія, Бельгія, Словаччина та Україна — набрали по три очки. У групі F Грузія спробує здійснити диво та обіграти Португалію, щоб залишитися на турнірі.

Читайте також: Євро-2024, день одинадцятий: Хорватія грає внічию з Італією, Албанія вилітає із турніру

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *