Молоді та амбітні: Алькарас та Сіннер, які знаменують настання нової ери в тенісі, готуються до Вімблдону

Чемпіон, що захищає титул, Карлос Алькарас і перша ракетка світу Яннік Сіннер привезуть своє напружене суперництво на вершину чоловічого тенісу до Вімблдону, де ці молоді таланти спробують продовжити трофейну посуху семикратного переможця Новака Джоковича у 2024 році
Карлос Алькарас і Яннік Сіннер наразі уособлюють настання нової ери в чоловічому тенісі. Фото - Reuters

Однак, ще до початку турніру, пошуки Джоковичем рекордного 25-го титулу Великого шолому опинилися під загрозою, оскільки серб відновлює свою форму після операції на коліні три тижні тому через травму, яка передчасно завершила його виступ на Відкритому чемпіонаті Франції, пише Reuters.

Як повідомляє «Kreschatic», інший 37-річний колишній чемпіон Енді Маррей також змагається за готовність до того, що, ймовірно, буде його останнім виступом на Вімблдоні, після того як британця, що страждає від травм, прооперували минулого тижня через проблеми зі спиною, які загострилися під час його виступу на турнірі Queen’s Club.

З виходом на пенсію Роджера Федерера та відсутністю Рафеля Надаля на Вімблдоні через підготовку до Олімпійських ігор у Парижі наступного місяця, можливий відхід Джоковича зробить цей Вімблдон першим без жодного чемпіона з Великої трійки з 1998 року.

Увага буде прикута до Карлоса Алькараса та Янніка Сіннера, які відкривають нову еру на Вімблдоні.

Я не відчуваю більшого тиску через те, що буду грати на турнірі, на якому не буде жодного з Великої трійки.

– сказав Алькарас минулого тижня перед приїздом Джоковича до Лондона в неділю, що подарувало надію фанатам.

Я просто зосереджуюсь на собі. Для мене рівень гри буде однаковим, незалежно від того, чи будуть вони на турнірі, чи їх не буде.

Триразовий чемпіон турнірів Великого шолому Карлос Алькарас переміг Джоковича в п’яти сетах, щоб виграти титул 12 місяців тому, і прагне захистити свій трофей попри незначну невдачу, яка достроково завершила захист титулу 21-річного іспанця на турнірі Queen’s Club.

Фото – Reuters

Іспанець приєднається до Рода Лейвера, Бйорна Борга, Рафаеля Надаля, Роджера Федерера та Новака Джоковича, якщо здобуде перемогу на Відкритому чемпіонаті Франції та Вімблдоні поспіль, що рідко досягається і називається “Channel Slam” на честь Ла-Маншу, що розділяє Францію та Великобританію.

Його суперником буде 22-річний італієць Сіннер, який виграв свій перший головний турнір, обігравши Джоковича на Відкритому чемпіонаті Австралії, і готується до Вімблдону після свого першого тріумфу на трав’яному турнірі в Галле.

Я з нетерпінням чекаю цього. Минулого року я дійшов до півфіналу Вімблдону, я зіграв хороший теніс. Тож подивимося, що буде цього року. Я більш впевнений, безумовно.

– сказав Сіннер, перший італієць, який досяг вершини світового рейтингу.

Дует нещодавно зійшовся в півфіналі Ролан Гаррос, де Алькарас переміг у п’яти сетах, і вболівальники з нетерпінням чекають ще однієї зустрічі на найшвидшій поверхні спорту ближче до завершення турніру.

Навіть якщо Енді Маррей з’явиться на турнірі Великого шолому, який він виграв у 2013 та 2016 роках, від нього не очікують багато. Британські надії будуть пов’язані з Джеком Дрейпером, який здобув титул у Штутгарті у підготовці до турніру, що відбудеться з 1 по 14 липня.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Рафаель Надаль пропустить Вімблдон щоб підготуватися до Олімпіади в Парижі

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version