Євро-2024, перший день плей-офф: чинні чемпіони їдуть додому, Німеччина обіграла Данію під градом

Чинні чемпіони Європи - італійці - не змогли захистити свій титул. У матчі, який відкрив плей-офф, Італія програла Швейцарії 0:2. Голи забили Фройлер та Варгас
Чинні чемпіони вилітають на стадії 1/8 фіналу, Німеччина під градом та блискавками обіграє данців на Євро-2024. Фото - Sebastian Stanbury/X

Як повідомляє «Kreschatic», Німеччина з таким самим рахунком – 2:0 – обіграла данців. На хід матчу серйозно вплинув VAR: на 48-й хвилині суддя після підказки відеоасистента скасував гол збірної Данії через невеликий офсайд, а вже за три хвилини система зафіксувала гру рукою у своєму штрафному майданчику в датчан. Хавертц забив призначений за це пенальті, а на 68-й хвилині Мусіала встановив остаточний рахунок у цьому матчі на Євро-2024. У середині першого тайму на Дортмунд, де проходила гра, налетіла гроза та град: судді довелося перервати матч на 20 хвилин.

З того часу, як формат Євро був розширений до 24 команд і в плей-офф з’явилися ігри 1/8 фіналу, чинні чемпіони незмінно вилітають саме на цій стадії. Якщо точніше, то до сьогоднішніх італійців це було двічі: у 2016 році іспанці (переможці Євро-2012) у 1/8 програли саме Італії, на Євро-2020 Португалія поступилася бельгійцям.

У Берліні з 29 червня заборонили проносити на території, прилеглі до фан-зон та стадіону, ножі та іншу холодну зброю — зокрема, сокири, мечі, кинджали та шаблі. Парадоксально, але досі офіційної заборони не було. Її появу в поліції пояснили тим, що матчі «створюють потенціал для жорстоких зіткнень, зокрема через вживання алкоголю». 27 червня у фан-зоні в Штутгарті один із уболівальників поранив ножем трьох людей.

Сьогодні – ще два матчі 1/8 фіналу. Головна сенсація турніру — Грузія — зіграє проти Іспанії, єдиної команди, яка виграла усі три свої матчі у групі. Англія (все ще головний фаворит!) зустрінеться зі Словаччиною.

Читайте також: Євро-2024, день тринадцятий: збірна України їде додому, Грузія стає головною сенсацією турніру

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version