Євро-2024, четвертий день плей-офф: Нідерланди та Туреччина в чвертьфіналі, усі обговорюють сльози Роналду

Збірні Нідерландів та Туреччини стали двома останніми учасниками чвертьфіналів
Нідерланди та Туреччина стають останніми учасниками чвертьфіналів, усі обговорюють промах та сльози Кріштіану Роналду. Фото - x.com/EURO2024DE

Голландці легко обіграли Румунію 3:0 (Гакпо забив і віддав гольовий пас, Мален зробив дубль), турки були сильнішими за австрійців — 2:1 (обидва голи забив захисник Меріх Демірал). І для Туреччини, і для Нідерландів це перше потрапляння до чвертьфіналу Євро з 2008 року. Хтось із них пройде на Євро-2024 ще далі – у суботу вони зіграють між собою.

Як повідомляє «Kreschatic», гол Демірала у ворота Австрії на 56-й секунді став найшвидшим в історії плей-офф Євро. Це вже другий гол на цьому турнірі, забитий на першій хвилині, — на груповому етапі албанці вразили ворота Італії лише через 23 секунди після початку гри. За попередні 16 чемпіонатів Європи ні на груповій стадії, ні в плей-офф на першій хвилині ніхто ніколи не забивав.

Вчора Кріштіану Роналду не забив пенальті в овертаймі, через що заплакав прямо на полі — у соцмережах передбачувано вже добу відбувається пожежа. Хейтери закидають йому егоїзм і гру на публіку, а преса пише, що він «вже не той» («Бі-бі-сі» після промаху навіщось випустила в прямому ефірі титр «Misstiano Penaldo»), тоді як інші футболісти (і Конор Макгрегор!) висловлюють йому підтримку, наголошуючи на неослабній волі 39-річного гравця до перемог. “Він відчуває відповідальність, бажання і віру – він неймовірно емоційний для людини, якій вже не потрібно нічого доводити”, – заявив тренер Португалії Роберто Мартінес.

Тепер два дні перерви, а згодом чвертьфінали. У п’ятницю — одразу два суперматчі: спочатку зіграють дві, мабуть, найпереконливіші за якістю гри команди цього Євро — Іспанія та Німеччина, а потім зустрінуться Португалія та Франція (Роналду проти Мбаппе!).

Читайте також: Євро-2024, третій день плей-офф: Роналду не забиває пенальті, Франція завдяки автоголу проходить Бельгію

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *