Євро-2024, третій день плей-офф: Роналду не забиває пенальті, Франція завдяки автоголу проходить Бельгію

Роналду не забиває пенальті у додатковий час, але воротар португальців виводить їх до чвертьфіналу, Франція завдяки автоголу проходить Бельгію
Роналду не забив пенальті у додатковий час. Фото - uefa.com

Як повідомляє «Kreschatic», Франція з мінімальним рахунком 1:0 обіграла Бельгію, завдавши 20 ударів по воротах суперника (і лише один раз влучивши у ворота). Але у підсумку гол у власні ворота забив захисник бельгійців Ян Вертонген. Це вже дев’ятий автогол на Євро-2024. До рекорду, встановленого минулого Євро, залишилося два голи — тоді було 11 автоголів.

У чвертьфіналі французи зіграють із португальцями, які у серії пенальті обіграли словенців. Основний та додатковий час матчу закінчився нульовою нічиєю. Наприкінці першого додаткового тайму португальці заробили пенальті, але удар Кріштіану Роналду відбив воротар Ян Облак.

Євро-2024
Ян Облак відбиває пенальті Кріштіану Роналду. Фото – uefa.com

У серії пенальті воротар збірної Португалії Діогу Кошта відбив три (!) удари словенців, самі ж португальці забили тричі (зокрема і Роналду).

У збірної Франції на нинішньому турнірі — нуль голів із гри. Що не завадило їм вийти до чвертьфіналу. На груповому етапі французи зіграли внічию з Нідерландами (0:0), обіграли Австрію (1:0) завдяки автоголу та зіграли внічию з Польщею (1:1), у матчі з якою Кіліан Мбаппе реалізував пенальті. У 1/8 фіналу Євро-2024 перемогу французам також приніс автогол.

УЄФА перевірить поведінку півзахисника збірної Англії Джуда Беллінгема у матчі зі Словаччиною. Вся справа в жесті, який англієць показав після того, як зрівняв рахунок на 95-й хвилині (опустив руку в область паху). Сам футболіст заявив, що це був «жартівливий жест у бік близьких друзів». УЄФА перевірить дії Беллінгема на «порушення основних правил гідної поведінки».

Сьогодні на Євро ще два матчі 1/8 фіналу: Румунія зіграє з Нідерландами, а Австрія з Туреччиною.

Читайте також: Євро-2024, другий день плей-офф: Беллінгем рятує Англію, Грузія програє Іспанії

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *