Євро-2024, другий день плей-офф: Беллінгем рятує Англію, Грузія програє Іспанії

Головний фаворит чемпіонату - Англія - ​​насилу обіграла Словаччину 2:1
Гол Беллінгема через себе на 95 хвилині рятує Англію від вильоту, Грузія програє Іспанії. Фото - UEFA

Як повідомляє «Kreschatic», англійці, які пропустили на початку матчу, за два тайми не завдали жодного удару по воротах — і лише на п’ятій доданій хвилині красивим ударом через себе Джуд Беллінгем зрівняв рахунок. В овертаймі Гаррі Кейн забив на першій хвилині. У чвертьфіналі Євро-2024 на Англію чекає Швейцарія.

Іспанія обіграла Грузію 4:1. Грузини, шанси яких на підсумкову перемогу вважалися швидше теоретичними, забили першими — але якоїсь реальної боротьби нав’язати фавориту не змогли. У 1/4 фіналу іспанці зіграють із Німеччиною. Грузія їде додому переможцем: для скромної збірної, яка вперше в історії потрапила на Євро, перемога над Португалією та потрапляння до 1/8 фіналу — величезний успіх.

В матчі проти Грузії у Іспанії була неймовірна для матчів такого рівня територіальна перевага: за підсумками гри іспанці провели понад сто атак, завдали 35 ударів (13 у площину), подали 13 кутових і володіли м’ячем 75% часу — причому переважну частину це було на грузинській стороні поля. Просто подивіться на мапу передач іспанських футболістів.

Євро-2024
Фото – Opta Analyst

Законодавство Німеччини забороняє неповнолітнім працювати після 23:00 під загрозою штрафу в 30 тисяч євро, через що з самого початку Євро в соцмережах запитували: чи оштрафують збірну Іспанії, у складі якої грає 16-річний Ламін Ямаль, якщо в якомусь з матчів плей-офф він залишиться на полі у додатковий час (вечірні матчі починаються о 21:00 і у разі овертайму тривають понад дві години). Перед матчем 1/8 фіналу в іспанській федерації футболу запевнили: штрафу не буде, оскільки на турніри під егідою УЄФА такі норми не поширюються.

Сьогодні – ще два матчі 1/8 фіналу. Франція зіграє з Бельгією, Португалія – ​​зі Словенією.

Читайте також: Євро-2024, перший день плей-офф: чинні чемпіони їдуть додому, Німеччина обіграла Данію під градом

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
1 Comment

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *