Євро-2024, півфінали: Англія забиває Нідерландам на останніх хвилинах і виходить у фінал

Англія обіграла Нідерланди з рахунком 2:1 та стала другим фіналістом Євро
У фіналі Євро-2024 зіграють Англія та Іспанія. Фото – uefa.com

Як повідомляє «Kreschatic», рахунок у другому півфіналі Євро-2024 на сьомій хвилині відкрив голландець Хаві Сімонс. На 18-й хвилині капітан англійської збірної Гаррі Кейн зрівняв із пенальті. Переможний гол на 90-й хвилині другого тайму забив нападник Оллі Уоткінс.

Англія вийшла у фінал Євро після поразки в попередньому — таке сталося лише втретє в історії. Обидва минулі рази в такій ситуації опинялася збірна ФРН — 1980-го року після поразки у фіналі ЧЄ-1976 та 1996-го після програшу фіналу Євро-1992. Обидва рази з другої спроби Німеччина виграла Євро.

Ламін Ямаль — однозначно найяскравіша зірка цього Євро. Наймолодший гравець в історії турніру, наймолодший гравець, який зробив результативний пас, наймолодший гравець, який забив гол — 16-річний футболіст, здається, побив усі рекорди великих турнірів, у назві яких є словосполучення «наймолодший». Після його красивого гола у ворота французів у півфіналі (чи треба говорити, що він став наймолодшим автором голу у півфіналі чемпіонатів Європи?) у мережі завірусилася його фотографія з Ліонелем Мессі, зроблена 2007 року.

мессі і ямаль
Фото Ліонеля Мессі із шестимісячним Ламіном Ямалем для благодійного календаря «Барселони». Фото – AP

На ній Мессі лише 20 років, а самому Ямалю – шість місяців. Фото було зроблено у рамках благодійної кампанії, і Ямаль опинився поряд із Мессі абсолютно випадково.

Фінал у неділю. Іспанія спробує взяти (рекордний) четвертий титул, Англія – виграти Євро вперше (так!) у своїй історії.

Читайте також: Євро-2024, півфінали: Іспанія вийшла у фінал завдяки чудо-голу 16-річного вундеркінда Ламіна Ямаля

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *