Євро-2024, півфінали: Іспанія вийшла у фінал завдяки чудо-голу 16-річного вундеркінда Ламіна Ямаля

Іспанія обіграла Францію з рахунком 2:1 та стала першим фіналістом цього Євро
Збірна Іспанії пройшла до фіналу Євро-2024 після чудо-гола 16-річного Ламіна Ямаля, який лише два тижні тому отримав шкільний атестат. Фото - uefa.com

Як повідомляє «Kreschatic», 16-річний Ламін Ямаль (той самий, який привіз із собою зошити із домашніми завданнями, і перед матчем 1/8 фіналу отримав шкільний атестат) на 21-й хвилині забив, мабуть, найкращий гол Євро-2024 і став наймолодшим автором голу в історії турніру. У французів забив Муані (перший гол Франції з гри за весь чемпіонат — до цього були лише автоголи та пенальті), другий гол іспанців на рахунку Дані Ольмо.

Іспанія стала першою командою з 1996 року (коли кількість збірних на Євро збільшили до 16 і була додана стадія чвертьфіналів), яка дійшла до фіналу, вигравши абсолютно всі свої матчі — без нічиїх і поразок у групі та серій пенальті у плей-офф.

Франція весь місяць жила в очікуванні другого туру виборів до парламенту, і збірна не залишилася осторонь: під час Євро гравці масово закликали голосувати проти ультраправих, які виграли перший тур. Ця активність подобалася не всім: від гравців вимагали припинити говорити про політику та займатися своєю справою, а сама Марін Ле Пен заявляла, що недоречно мільйонерам навчати простих людей, за кого голосувати. У результаті ультраправі у другому турі провалилися. Футболісти у соцмережах не приховують радості.

Сьогодні – другий півфінал: Англія – Нідерланди. Англійці можуть вийти у фінал вдруге поспіль, а голландці вперше за 36 років.

Читайте також: Євро-2024, другі чвертьфінали: Англія обіграє Швейцарію в серії пенальті, перший суддівський скандал на турнірі

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *