Україна виграла за день три олімпійські медалі у легкій атлетиці

Українські легкоатлети виграли три медалі в дев'ятий день літньої Олімпіади в Парижі
Ярослава Магучих взяла золото у стрибках у висоту. Фото - Zelenskiy/Official

Як повідомляє «Kreschatic», Ярослава Магучих стала золотим призером на змаганнях зі стрибків у висоту. Її колега Ірина Геращенко здобула бронзову медаль у цій же дисципліні. Ще одну бронзу виграв Михайло Кохан у метанні молота.

Українських спортсменів привітав президент країни Володимир Зеленський.

Ще три медалі завойовують українські спортсмени на Олімпійських іграх у Парижі. Пишаємось! Дякую за цей результат. Українці можуть бути сильними та перемагати.

– написав він у своєму телеграм-каналі.

Я здобула золоту нагороду для нашої країни. Я дуже щаслива. Хочу подякувати ЗСУ, військовим, волонтерам. Це медалі для всієї країни.

сказала Ярослава Магучих після перемоги у Парижі.

У загальному медальному заліку Олімпіади Україна розташувалася на 17 місці. У скарбничці нашої збірної шість нагород: дві золоті, одна срібна та три бронзові медалі.

Фото – championat.com.ua

На перше місце у медальному заліку вийшли США. Вони мають 71 нагороду — 19 золотих, 26 срібних, 26 бронзових медалей. Другим йде Китай із 45 медалями (19+15+11). На третьому місці – Франція з 44 медалями (12+14+18).

Також раніше ми писали про те, що аналітики пояснили, чому Франція витратила на Олімпіаду-2024 майже у 2 рази більше коштів від запланованого

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version