Карлос Алькарас сенсаційно вилетів з US Open, зазнавши найгіршої поразки в кар’єрі

Чемпіон Вімблдону і третя ракетка світу Карлос Алькарас зазнав найшокуючої поразки у своїй кар'єрі на турнірах Великого шолома, коли його несподівано вибив з US Open маловідомий нідерландець Ботік ван де Зандшульп
Карлос Алькарас під час матчу другого раунду US Open проти Ботіка ван де Зандшульпа. Фото - Reuters

Як повідомляє «Kreschatic», Хуан Карлос Ферреро, спостерігав за грою з суворим виразом обличчя, коли його підопічний Карлос Алькарас поступився з рахунком 6-1, 7-5, 6-4 за дві години і 19 хвилин. Ця поразка стала кінцем шляху для спортсмена, який прийшов на турнір як фаворит, адже він виграв два останні мейджори в Парижі та Лондоні.

Алькарас зазнав першої поразки у другому раунді мейджора з 2021 року на Вімблдоні, де тодішній № 75 у світі поступився другому сіяному Даніїлу Медведєву. 15-разовий чемпіон туру допустив 27 невимушених помилок, 12 з яких припали на його форхенд, пише BBC. Ця поразка завершує серію перемог Алькараса з 15 матчів на турнірах Великого шолома.

Алькарас зробив невдалий початок, граючи без належної інтенсивності та точності, і перший сет він програв менш ніж за пів години, пише Telegraph. Напевно, він сподівався, що зможе відновити ситуацію. Але навіть коли його гра почала покращуватися, ван де Зандшульп продовжував показувати високий рівень у всіх аспектах гри.

Ботік ван де Зандшульп під час переможного матчу. Фото – ATP Tour/X

Попри те, що раніше він ніколи не перемагав гравця з топ-5 на турнірах Великого шолома, ван де Зандшульп залишався надзвичайно спокійним, змішуючи потужні подачі з атлетичною обороною і навіть перевершував Алькараса в контролі за розіграшами на сітці.

Це було неймовірне видовище від людини, яка після поразки в першому раунді на Відкритому чемпіонаті Франції у травні від Фабіо Фоніні настільки деморалізувалася, що думала про завершення кар’єри у віці 28 років, пише офіційний сайт ATP.

Мені важко підібрати слова. Я отримав багато впевненості від попереднього матчу [перемоги над колишнім чемпіоном Вімблдону серед юніорів Денісом Шаповаловим]. З першої ж хвилини я вірив, що зможу щось зробити в цьому матчі. Якщо ти хочеш перемогти одного з цих хлопців, тобі треба бути неймовірно спокійним.

– сказав ван де Зандшульп у своєму інтерв’ю на корті після матчу.

Карлос Алькарас і Ботік ван Де Зандшулп зустрічаються біля сітки після матчу. Фото – Telegraph

Алькарас після поразки зізнався, що досі намагається усвідомити, що сталося. Проте він не заперечував, що відчував втому після тривалого сезону, який вже приніс йому дві великі перемоги і срібну медаль на Олімпійських іграх у Парижі.

Тенісний календар — це жорстке випробування. Я взяв кілька днів відпочинку після Олімпіади і думав, що цього буде достатньо. Але цього не вистачило. Він зіграв дійсно добре. Я думав, що він дасть мені більше легких очок. Це було трохи заплутано. Я не знав, як впоратися з цим.

– сказав Алькарас.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Карлос Алькарас другий рік поспіль обіграв Новака Джоковича у фіналі Вімблдону

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version