Олімпійська атлетка, яка бігла марафон в Парижі, померла після жахливого нападу колишнього хлопця

Олімпійська спортсменка Ребекка Чептегей, яка брала участь у марафоні на Олімпійських іграх у Парижі, померла через кілька днів після того, як її облили бензином та підпалили. Інцидент стався після конфлікту з колишнім хлопцем
Ребекка Чептегей стала 44-ю в марафоні на Олімпіаді в Парижі. Фото - Uganda Atheltics Federation

Як повідомляє “Kreschatic” 33-річна марафонка з Уганди отримала серйозні опіки після нападу, який стався у неділю. Влада на північному заході Кенії, де жила і тренувалася спортсменка, повідомила, що напад стався після її повернення додому з церкви. Місцеві джерела зазначають, що конфлікт між Ребеккою та її колишнім партнером виник через земельну ділянку. Поліція повідомила, що розслідування триває.

Чептегей стала третьою спортсменкою, яка загинула внаслідок насильства з жовтня 2021 року, що викликає занепокоєння щодо зростання кількості таких випадків у регіоні. Раніше жертвами подібних інцидентів стали інші східноафриканські спортсменки Агнес Тіроп і Дамаріс Мутуа, пише BBC.

Ми з великим сумом повідомляємо про смерть нашої атлетки Ребекки Чептегей, яка стала жертвою домашнього насильства. Як федерація, ми засуджуємо такі дії і закликаємо до справедливості. Нехай її душа спочиває з миром.

– йдеться у заяві Федерації легкої атлетики Уганди.

Колишній хлопець Чептегей також перебуває в лікарні, однак його опіки менш важкі, і він залишається в інтенсивній терапії у стабільному стані.

Як повідомив місцевий начальник поліції Джеремі Оле Коссіом, під час сварки чоловік облив жінку рідиною і підпалив її. Чептегей, родом із регіону на кордоні з Угандою, купила земельну ділянку у графстві Транс Нзоія і побудувала там будинок, щоб бути ближче до тренувальних центрів Кенії.

Ребекка Чептегей фінішувала 44-ю у марафоні на Олімпійських іграх у Парижі. У 2022 році вона здобула золоту медаль на чемпіонаті світу з гірського бігу та трейлу в Чіангмай, Таїланд.

Її смерть стала черговим ударом після вбивства Агнес Тіроп у 2021 році та Дамаріс Мутуа у 2022 році, де основними підозрюваними також стали їхні партнери.

Також раніше ми писали про те, що легендарний голкіпер «Реала» та збірної Іспанії помер після 14 місяців боротьби з невиліковною хворобою

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *