Марк Селбі перериває серію без титулів, перемігши Джона Хіггінса на Unibet British Open

Марк Селбі здобув свій перший рейтинговий титул за останні 18 місяців і 23-й у кар'єрі, перемігши Джона Хіггінса з рахунком 10-5 у фіналі Unibet British Open
Марк Селбі з сім`єю і кубком. Фото - wst.tv

У протистоянні двох легенд снукеру Селбі продемонстрував видатну гру, зробивши два сенчурі та ще шість брейків понад 60 очок, що допомогло йому впевнено здобути перемогу, пише WST.

Як повідомляє “Kreschatic“, ця перемога є знаковою для Селбі, адже наприкінці минулого сезону його форма значно погіршилася, і він навіть задумувався про завершення кар’єри. Протягом багатьох років він стикався з труднощами психічного здоров’я, а на початку 2023 року його сім’ю сколихнула важка новина — у його дружини Віккі виявили рак грудей. На щастя, зараз вона йде на повне одужання.

Ці події поза грою допомогли 41-річному Селбі переглянути своє ставлення до снукеру, дозволяючи йому отримувати більше задоволення від гри і зменшити тиск, який він сам на себе накладав. Поступово його форма повернулася, що й вилилось у блискучу перемогу в Челтнемі.

Марк Селбі. Фото – wst.tv

Це перший рейтинговий титул Селбі після перемоги на WST Classic 2023 і перша перемога на British Open. Лише два дні після смерті легендарного коментатора та журналіста Клайва Евертона, Селбі підняв трофей, названий на його честь.

Отримавши £100,000, Селбі піднявся на одне місце в світовому рейтингу, ставши четвертим, і перемістився з 30-го на сьоме місце в однорічному списку. Його повернення до форми зацікавило вболівальників снукеру, адже чотириразовий чемпіон світу та майстер матчів має всі можливості кинути виклик домінуванню Джадда Трампа на вершині рейтингу.

Джон Хіггінс також сподівався перервати свою тривалу серію без титулів, яка тривала з 2021 року, однак у фінальній сесії його перевершив Селбі. 49-річний шотландець міг стати найстарішим чемпіоном рейтингових турнірів після Рея Рірдона, проте не зумів витримати темп гри у вирішальні моменти. Він повернувся до топ-16 світового рейтингу, заробив £45,000 і піднявся на 14-ту сходинку.

Марк Селбі і Джон Хіггінс. Фото – wst.tv

Селбі вигравав 5-3 після першої сесії, а в вечірній сесії поділив перші два фрейми з Хіггінсом. Однак уже в наступному фреймі, коли він програвав 34-10, йому вдалося зробити блискучий довгий червоний удар, що дозволило йому зробити брейк у 88 очок і збільшити перевагу до 7-4. Хіггінс скоротив відставання в 12-му фреймі, але після серії помилок у 13-му, Селбі скористався шансом і впевнено довів гру до перемоги.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Ніл Робертсон виграв English Open і завоював свій перший титул за понад два роки

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version