Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на Eatthis
Горіхи є чудовим вибором для здорового перекусу та збагачення раціону білком. Вони містять рослинні білки, вітаміни, мінерали та клітковину, які сприяють насиченню, підтримці ваги та покращенню рівня цукру в крові. Згідно з дослідженнями, регулярне вживання горіхів допомагає знижувати ризик інсулінорезистентності та сприяє зміцненню м’язів, що особливо корисно для фізично активних людей.
Арахіс є одним із найкращих джерел білка серед горіхів, хоча він відноситься до бобових. Він містить 7 грамів білка на 28 грамів, а також магній, який стабілізує рівень цукру в крові. Мигдаль, з 6 грамами білка на порцію, забезпечує організм вітаміном Е та магнієм, підтримуючи здоров’я серця та знижуючи рівень холестерину.
Фісташки також виділяються своєю користю, адже містять усі дев’ять незамінних амінокислот, що є рідкістю для рослинних продуктів. Кеш’ю, з ніжним смаком і 5 грамами білка на порцію, містить велику кількість міді, яка підтримує здоров’я кісток та серцево-судинної системи.
Волоські горіхи забезпечують організм омега-3 жирними кислотами, які зміцнюють серце та мозок. Лісові горіхи, з 4 грамами білка, є багатими на антиоксиданти, які борються із запаленнями та сприяють зменшенню оксидативного стресу.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, як поєднання ходьби та йоги допомагає зміцнити тіло та позбутися жиру на животі.