Ядерний шантаж як остання надія Росії: в Держдумі підтвердили можливість ядерних випробувань  

В'ячеслав Володін. Фото - Yakutsk.ru

На найближчому засіданні Ради Держдуми планується обговорити питання про відкликання ратифікації Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань.

Про це в своєму телеграм-каналі заявив спікер нижньої палати парламенту РФ В’ячеслав Володін, повідомляє «Kreschatic».

У своєму повідомленні Володін підкреслив, що такий крок буде відповідати національним інтересам Росії і водночас стане відповіддю на довгоочікувану ратифікацію цього договору з боку США, які досі не виконали цього зобов’язання.

У своєму посту речник Держдуми також згадав заяву президента РФ Володимира Путіна, зроблену ним напередодні під час виступу на “Валдаї”. У цій заяві президент зазначив, що Росія успішно завершила останні міжконтинентальні випробування ракет з ядерними боєголовками на кшталт “Буревісник”.

Договір про всеосяжну заборону ядерних випробувань було ухвалено Генасамблеєю ООН у 1996 році, проте, на даний момент, Росія залишається єдиною з трьох ключових країн (Росія, США та Китай), яка ратифікувала цей документ. Останні ядерні випробування Росії та США були проведені відповідно у 1990-му та 1992 році.

У лютому 2023 року президент Володимир Путін підписав закон про припинення дії договору про скорочення стратегічних озброєнь між Росією та США, який обмежував кількість ядерних боєголовок та балістичних ракет, здатних нести ядерну зброю. Тоді ж він наголосив, що у разі проведення США ядерних випробувань Росія готова відповісти аналогічними заходами.

Наприкінці вересня Михайло Ковальчук, президент Національного дослідницького центру “Курчатовський інститут” та близький союзник Володимира Путіна, заявив, що Росія, у відповідь на “агресивні дії Заходу”, може розглянути необхідність проведення ядерних випробувань на Новій Землі.

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *