71-й день народження Путіна може стати для нього останнім – The Sun

Володимир Путін. Фото - The Sun

Диявольське вторгнення російського лідера в Україну виявило тріщини в його дедалі хиткішій ситуації, і, здається, що власне найближче оточення може нарешті повалити його владу, як картковий будинок.

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на матеріал The Sun, багато експертів погоджуються, що деспот наближається до кінця свого правління, чи то через державний переворот, чи самогубство, падіння режиму чи погіршення здоров’я, і Кремль може не продовжувати існувати таким, яким ми його знаємо.

Тиранічний правління Путіна, війна в Україні та зростаючий список його ворогів – це лише деякі з причин, чому аналітики вважають, що його 71-й день народження стане для нього останнім.

Експерти порівнюють його останні дні з комуністичним диктатором Ніколає Чаушеску, колишнім президентом Румунії, криваве падіння якого відбулося на тлі розпаду Радянського Союзу. Власна армія Чаушеску повстала проти нього, перш ніж схопити його та стратити.

У розмові з The Sun професор Ентоні Гліз сказав, що наляканий Путін радше вб’є себе, ніж його спіткає подібна доля. Експерт з розвідки з Букінгемського університету назвав Путіна «мерцем, що ходить». Він додав: «Я думаю, що є дуже хороші шанси, що це буде його останній день народження, і це було б чудовою новиною.

Якщо Путіна буде скинуто шляхом державного перевороту, професор Гліз вважає, що його можуть повалити його власні генерали-дисиденти або навіть залишки групи Вагнера.

Професор Олександр Мотиль, вважає, що державний переворот може відбутися протягом року – і це розв’яже запеклу боротьбу за владу. Він також вважає, що знищити його можуть навіть власні генерали Путіна – або навіть його власне шпигунське агентство, ФСБ.

Володимиру Путіну не пощастило. Я не знаю, хто переможе, але хаос, що виник, може легко призвести до краху фашистського режиму

– сказав він The Sun.

Євген Пригожин, нині померлий керівник Вагнера та один із колишніх союзників Путіна, вже намагався повстати проти деспота. Раніше він був довіреною особою Путіна, але експерти серйозно підозрюють, що його вбив диктатор, коли в серпні розбився літак, на якому він летів.

Пригожин приєднався до приголомшливої кількості загиблих (щонайменше 40 гучних смертей), пов’язаних із безжальним тираном, включаючи смерть деяких із його власних союзників.

Знищуючи могутніх ворогів і тих, хто входить до його найближчого оточення, Путін може збільшити свої шанси зазнати кривавого перевороту. Війна Росії в Україні йде не так добре, як очікував він після свого вторгнення в лютому минулого року. Контрнаступ України доклав усіх зусиль, щоб пробити лінію фронту Росії на півдні.

Колишній агент ФБР Уейн Барнс сказав The Sun:

Путін повинен зрозуміти, що він може бути мішенню. Про державний переворот, безумовно, слід подумати… можливо наступної весни або наступного літа. Він вважав себе недоторканним, але не очікував такої міцної єдності Заходу після того, як його війська вторглися в Україну.

Барнс навіть порівняв його з комуністичним диктатором Чаушеску, колишнім президентом Румунії, чия власна армія повстала проти нього, змусивши його тікати з дружиною. Вони були схоплені збройними силами, засуджені до страти і страчені. Його уряд, як і уряд Путіна, був відомий таємною поліцією, масовим стеженням, пропагандою та контролем над ЗМІ та пресою.

У нього той самий нарцисизм. Він хоче контролювати все, до дрібниць і мати людей, яким довіряє

– сказав Барнс.

Професор Гліз також сказав, що останні 18 місяців “були приниженням” для Путіна.

Це приниження для нього, приниження для Росії і приниження для тих, хто його підтримує. Він мав перемогти, він мав перемогти Україну, щоб зберегти віру, а відбувається навпаки, Україна перемагає. Це дуже серйозне становище, в якому він перебуває… без перемоги його дні злічені

– сказав він The Sun.

Він описав російського президента як садиста, який “цілком очевидно є людиною, яка отримує садистське задоволення від болю та страждань інших”.

Він безжальний вбивця невинних людей, який насолоджується спричиненим ним жахом

– сказав він.

Генерал сер Річард Берронс, колишній головнокомандувач Об’єднаних сил, сказав, що картковий будиночок Путіна зараз “руйнується через цю катастрофічну війну”.

Я думаю, абсолютно ясно, що президент Путін вірить, що спосіб, яким Росія забезпечує себе у світі, полягає в домінуванні над державами, які розташовані навколо неї. Нарцисичний президент протягом багатьох років наполегливо працював, щоб закріпити образ Росії як вищої у свідомості свого народу

– сказав він The Sun.

Полковник Хеміш де Бреттон-Гордон вважає, що Путін живе в «вакуумі» з «божевільним» відчуттям контролю та пропагандою.

Він бачив себе Петром Великим 21-го століття. Він хотів відбудувати Велику Росію. Але це все кудись зникло. Для тих, хто думав, що спеціальна військова операція триватиме два-три тижні, реальність полягає в майже 20 місяцях війни. Він втратив понад 4500 танків, понад 200 000 солдатів. Це нищівно. Це найбільша поразка. Історія говорить нам, що переможені російські лідери дійсно приречені на смерть досить швидко після такої поразки.

– каже полковник у відставці The Sun.

Такі думки все частіше звучать після серії дивних публічних появ і витоку розвідданих, які припускають, що Путін може страждати від раку підшлункової та щитовидної залози, а також від хвороби Паркінсона. За словами Віталія Брижатого, нібито колишнього співробітника його служби безпеки, це відбувається в той момент, коли, можливо, слабкого лідера постійно мучить постійний страх бути вбитим.

Тепер, коли Путін став ще на рік старше, експерти з усіх боків погоджуються, що деспот наближається до кінця свого правління. Через державний переворот, крах чи самогубство – Кремль може не проіснувати таким, яким ми його знаємо, ще рік.

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *