Вперше за 50 років: в Ізраїлі офіційно оголосили стан війни

В Ізраїлі офіційно оголосили стан війни. Фото - defence-ua.com

Вища воєнно-політична рада Ізраїлю погодила введення 40-го пункту у законі, що регламентує процедуру оголошення стану війни.

Про це повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Голос Израиля та державну ізраїльську радіостанцію Kan.

Останній раз ця норма застосовувалася у 1973 році під час подій, що відомі як “Війна Судного Дня”. Рішення відкриває перед ЦАХАЛ (Ізраїльські Збройні Сили) більшу автономію у прийнятті важливих рішень, надаючи їм можливість діяти на власний розсуд, при цьому звітуючи політичному керівництву країни.

Нагадаємо, вранці 7 жовтня, бойовники з руху “Хамас” здійснили напад на Ізраїль, запустивши близько трьох тисяч ракет та прорвавшись до прикордонних територій, де вступили в зіткнення з ізраїльськими військовими. Крім того, вони також утримують заручників. На сьогодні втрати ізраїльській стороні становлять не менше 600 загиблих та близько двох тисяч поранених. Близько 240 із них, це молоді люди, які були на вечірці поруч з кордоном з Сектором Газа.

Зараз звільняються багато раніше захоплених селищ, і виявляються нові тіла, кількість жертв різко зростатиме в найближчі години.

В Палестинському Міністерстві Охорони Здоров’я було зафіксовано 313 загиблих серед палестинців та майже дві тисячі поранених.

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *