Гонка озброєнь: новий атомний підводний човен Китаю може змінити світовий баланс сил

Тип 094 (західна назва класу Jin) — атомний підводний човен з балістичними ракетами. Фото - militarytoday.com

Змагання у галузі озброєнь на світовій арені набуває обертів, оскільки Китай розпочав виробництво нового покоління ядерних підводних човнів, які, за передбаченнями, стануть справжньою проблемою для зростаючих зусиль США та їхніх союзників у справі їхнього відстеження.

Як повідомляє «Kreschatic», з посиланням на Reuters, аналітики та регіональні експерти з оборони стверджують, що з’являється все більше доказів того, що Китай на шляху до того, щоб до завершення десятиріччя спустити на воду підводні човни типу 096 з балістичними ракетами. Це стане можливим, зокрема, і частково завдяки російським технологіям.

Наукові дослідження, обговорені на травневій конференції у Військово-морському коледжі США і опубліковані Китайським інститутом морських досліджень цього коледжу у серпні, передбачають, що нові судна значно складніше виявляти. За словами семи аналітиків і трьох військових аташе, що розташовані в Азії, цей висновок є дуже обґрунтованим.

Тип 096 може стати справжнім кошмаром, і їх виявлення буде дуже важким

– зазначив Крістофер Карлсон, колишній підводник та аналітик з військово-морської технічної розвідки.

Зусилля, спрямовані на відстеження китайських підводних човнів, що оснащені ядерними двигунами та балістичними ракетами, є одним із ключових факторів в плануванні дій ВМС США та інших збройних сил у Індійсько-Тихоокеанському регіоні в разі непередбачуваних ситуацій. Очікується, що ця ініціатива зміцниться з надходженням Типу 096 на озброєння.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Білий Дім планує особисту зустріч Джо Байдена із Сі Цзіньпіном у Каліфорнії

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *