Іран заявив про підтримку Палестини, але відкидає причетність до нападу на Ізраїль

Іран відкидає причетність до нападу на Ізраїль. Фото - dailylviv.com

Іран висловлює переконання, що Палестина стоїть на захисті своїх законних інтересів та висловлює їй підтримку, але водночас заперечує, що надавав допомогу ХАМАС у їх нападі на Ізраїль.

Про це повідомила іранська делегація у своїй заяві в ООН.

Рішучі дії, які вживає Палестина, є повністю обґрунтованими захистом від сімдесятирічної окупації і злочинів, скоєних незаконним сіоністським режимом

– йдеться у заяві місії Ірану в ООН, яку цитує агентство Reuters, повідомляє «Kreschatic».

Однак Іран стверджує, що він не брав участі в діях, спрямованих на підтримку Палестини у її відповіді на події, оскільки ці дії визначаються винятково самою Палестиною.

За словами іранської делегації в ООН, ізраїльська влада, яка допустила напад з боку ХАМАС, намагається “виправдати свою невдачу” та пояснити події міццю іранської розвідки і стратегічного планування.

Відзначимо, що 8 жовтня видання The Wall Street Journal, посилаючись на власні джерела, повідомило, що іранські спецслужби допомогли ХАМАС спланувати напад на Ізраїль. За даними видання, Іран не лише надав розвіддані ХАМАСу, але й його офіцери безпосередньо брали участь у розробці планів нападу.

Бойовики з руху ХАМАС, що контролює сектор Газа, розпочали напад на Ізраїль вранці 7 жовтня. Вони випустили близько трьох тисяч ракет та прорвалися до прикордонних районів, вступивши в конфлікт з ізраїльськими військовими і захопивши в полон десятки заручників. Також “Хізбалла” обстрілювала територію Ізраїлю з Лівану. Відповіддю ізраїльських військ стала масштабна операція проти сектору Газа та Лівану.

За даними на момент публікації, влада Ізраїлю підтвердила загибель 700 осіб та поранення понад 2200 осіб. Палестинська сторона повідомила про 436 загиблих та понад 2270 поранених.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Ізраїлі офіційно оголосили стан війни

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *