Ціни на нафту впали після заяви Саудівської Аравії

Ціни на нафту впали в середу, оскільки побоювання щодо припинення поставок через конфлікт на Близькому Сході зменшилися через день після того, як головний виробник ОПЕК Саудівська Аравія пообіцяла допомогти стабілізувати ринок.
Світові ціни на нафту падають. Фото - 24.tv

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на The Reuters, станом на 12:25 за Гринвічем нафта Brent впала на 78 центів, або 0,89%, до 86,87 доларів за барель. Ціна американської нафти West Texas Intermediate (WTI) подешевшала на 84 центи, або 0,98%, до 85,13 долара.

У понеділок марки Brent і WTI зросли більш ніж на $3,50 через побоювання, що сутички між Ізраїлем і палестинським ісламістським угрупованням ХАМАС можуть перерости в більш масштабний конфлікт.

У вівторок ціни трохи знизилися після того, як Саудівська Аравія заявила, що працює з регіональними та міжнародними партнерами, щоб запобігти ескалації, і підтвердила, що підтримує зусилля зі стабілізації ринків нафти.

Ціни продовжували падати в середу. WTI торгувався на $1,01 за барель нижче свого середньоденного мінімуму в середу.

Як WTI, так і Brent вчора відступили, оскільки побоювання щодо раптового та несподіваного зриву поставок поки що відкинуто в сторону

– сказав аналітик PVM Тамас Варга.

Торговий дім Mercuria прогнозує, що ціни на нафту досягнуть 100 доларів за барель у разі подальшого загострення ситуації на Близькому Сході, про що заявив у середу заступник генерального директора Магід Шенуда.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Білий Дім планує особисту зустріч Джо Байдена із Сі Цзіньпіном у Каліфорнії

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *