США ведуть переговори з Ізраїлем та Єгиптом щодо безпечного виходу для мирних жителів Гази

Радник США з національної безпеки Джейк Салліван заявив у вівторок, що США обговорюють з Ізраїлем та Єгиптом ідею безпечного проходу для мирних жителів Гази, оскільки Ізраїль завдає ударів по анклаву після смертоносної атаки ХАМАС у вихідні
Джейк Салліван. Фото - reuters.com

Про це повідомляє «Kreschatic» з посиланням на The Reuters.

Ми зосереджені на цьому питанні, ведуться консультації. Але деталі цього обговорюються між оперативними агентствами, і я не хочу наразі ділитися ними надто публічно

– сказав Салліван журналістам у Білому домі.

Ізраїль завдав смертоносних авіаударів по палестинцям у секторі Газа після нападу палестинського ісламістського угруповання ХАМАС на Ізраїль у суботу, в результаті якого загинули сотні людей.

Міністерство охорони здоров’я Гази повідомило, що щонайменше 900 палестинців було вбито і до 4600 поранено в результаті ізраїльських авіаударів по заблокованому анклаву з суботи. В анклаві довжиною лише 40 км і шириною 10 км проживає 2,3 мільйона людей.

Організація Об’єднаних Націй заявила, що понад 180 тисяч палестинців у Газі залишилися без даху над головою. Вони жили під очолюваною Ізраїлем блокадою протягом 16 років, відколи ХАМАС захопив контроль над територією в 2007 році.

Посольство Ізраїлю у Вашингтоні повідомило, що кількість загиблих у результаті терактів ХАМАС у вихідні перевищила 1000 осіб. Вашингтон і деякі з його ключових західних союзників заявили, що Ізраїль має право на самооборону.

Ми навмисно не націлюємося на цивільних осіб. Ми працюємо над тим, щоб переконатися, що наші військові операції проводяться відповідно до верховенства права та права війни

– сказав Салліван про США та Ізраїль, відповідаючи на запитання про жертви серед цивільного населення в Газі під час прес-брифінгу у вівторок.

Палестинці в Газі сказали, що ізраїльське бомбардування було сильним і схоже на нову «Накбу», арабське слово, що означає катастрофу, яке відноситься до війни 1948 року та створення Ізраїлю, що призвело до їхнього масового позбавлення власності.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що після розмови з Нетаньяху Байден виступив з емоційною промовою

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *