Звірства ХАМАС найстрашніші з часів Голокосту: після розмови з Нетаньяху Байден виступив з емоційною промовою

Офіс прем’єр-міністра Ізраїлю повідомив, що лідер країни сказав президенту США під час телефонної розмови у вівторок: «Ми ніколи не бачили такої дикості в історії країни»
Президент США Джо Байден виступає 10 жовтня 2023 року в державній їдальні Білого дому у Вашингтоні. Фото - timesofisrael.com

Офіс прем’єр-міністра Біньяміна Нетаньяху заявив у вівторок, що прем’єр-міністр сказав президенту США Джо Байдену під час телефонної розмови, що жорстокість, яка спостерігалася під час нападу ХАМАС на ізраїльське цивільне населення, була найстрашнішою з часів масових трагедій Голокосту, вважаючи палестинську терористичну групу гіршою за угруповання ІДІЛ.

Про це повідомляє «Kreschatic» з посиланням на The Times of Israel.

Вони забрали десятки дітей, зв’язали їх, спалили і стратили. Вони рубали голови солдатам, вони косили цю молодь, яка приїхала на фестиваль, знаєте, поставили п’ять джипів навколо цієї низини і, як в Бабиному Яру, вони їх косили, щоб всіх вбити

– сказав він, маючи на увазі пустельний рейв-фестиваль, де близько 260 людей були вбиті, а інші були викрадені до сектора Газа.

Вони навіть гірші, ніж ІДІЛ, і ми повинні ставитися до них як до таких

– сказав Нетаньяху.

Це повідомлення було використано кількома ізраїльськими міністерствами та багатьма прихильниками Ізраїлю в Інтернеті, а також самим Байденом.

Прем’єр-міністр подякував Байдену за повну підтримку та сказав йому, що військова кампанія Ізраїлю буде тривалою.

Раніше у вівторок єгипетський чиновник повідомив The Times of Israel, що Єрусалим повідомив Каїр про те, що він готовий до багатомісячного наземного вторгнення в Газу і не зацікавлений у розмовах про тимчасову деескалацію.

У емоційному прямому зверненні до нації невдовзі після розмови з Нетаньяху Байден пообіцяв забезпечити, щоб єврейська держава мала те, що їй потрібно, щоб відповісти на шокуючий напад у вихідні, і розкрив деякі безпрецедентні подробиці «чистого зла», заподіяного ХАМАС проти Ізраїлю.

У нашому житті бувають моменти, коли в цей світ вивільняється чисте зло

– сказав Байден приглушеним голосом під час виступу, який транслювали в прямому ефірі на багатьох американських та ізраїльських телеканалах.

Це акт чистого зла.

Вбивали батьків, які намагались своїми тілами захистити своїх дітей, жахливі повідомлення про вбивства немовлят, вбиті цілі родини, молодих людей убили під час відвідування музичного фестивалю, жінок ґвалтували, нападали, демонстрували як трофеї. Жорстокість ХАМАС, ця кровожерливість, нагадує про найгірше – про найгірші напади ІДІЛ

– сказав Байден.

Є ще стільки сімей, які відчайдушно чекають дізнатись про долю своїх близьких. Не знаючи, чи вони живі, чи мертві, чи [перебувають у заручниках]. Немовлята на руках у матерів, бабусі й дідусі в інвалідних візках, викрадені у заручники ті, хто пережив Голокост. Це тероризм. Але, на жаль, для єврейського народу це не нове

– продовжив Байден.

Хоча він дуже старанно уникав будь-якої критики щодо реакції Ізраїлю на атаки ХАМАС – авіаудари в Газі, які призвели до загибелі сотень людей, у тому числі мирних жителів – Байден, схоже, вмовляв Єрусалим дотримуватися міжнародного права під час контрнаступу проти ХАМАС.

Байден сказав, що він говорив з Нетаньяху про те, «як демократії, такі як Ізраїль і Сполучені Штати, стають сильнішими та безпечнішими, коли ми діємо відповідно до верховенства права».

Терористи цілеспрямовано цілять по цивільних, вбивають їх. Ми ж дотримуємося законів війни

– додав він.

Кількість загиблих в Ізраїлі внаслідок атаки ХАМАС перевищила 1200, близько 3000 отримали поранення, а доля близько 150 людей, викрадених і вивезених до сектора Газа, досі невідома.

Також раніше ми писали про те, що Іран заявив про підтримку Палестини, але відкидає причетність до нападу на Ізраїль

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *