Держсекретар США Ентоні Блінкен прибув до Ізраїлю

В аеропорту Ентоні Блінкена зустріла низка офіційних осіб, включаючи міністра закордонних справ Елі Коена.
Державний секретар США Ентоні Блінкен прибув до аеропорту Бен-Гуріон, 12 жовтня 2023 р. Фото - timesofisrael.com

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на The Times of Israel,  він не робив заяв журналістам, які зібралися в аеропорту. Він збирається зустрітися з прем’єр-міністром Біньяміном Нетаньяху, президентом Ісааком Герцогом та іншими високопосадовцями.

У розмові з журналістами перед тим, як сісти в літак на об’єднаній базі Ендрюс, Блінкен сказав, що він прямує до Ізраїлю з «дуже простим і чітким повідомленням від імені президента Сполучених Штатів і від імені американського народу, а саме те, що Сполучені Штати підтримують Ізраїль.

Ми прикриваємо спину ізраїльського народу. Сьогодні ми прикриваємо їхню спину. Ми будемо робити це завтра. Ми будемо робити це щодня

– сказав Блінкен.

Блінкен повторив, що США сповнені рішучості гарантувати, що Ізраїль матиме засоби для самооборони. Також він сказав, що США продовжуватимуть працювати над тим, щоб жодна інша сторона не приєдналася до боротьби проти Ізраїлю.

Блінкен додав, що він також працюватиме з ізраїльськими колегами, щоб знайти заручників, включаючи американських громадян, і працювати над їх звільненням.

Відповідаючи на питання про те, чи закликала адміністрація Байдена Ізраїль проявляти стриманість у відповідь на атаки ХАМАС, Блінкен сказав:

Ми знаємо, що Ізраїль вживе всіх можливих запобіжних заходів, як і ми. Це те, що відрізняє нас від ХАМАС і терористичних груп, які займаються найогиднішою діяльністю.

Блінкен вирушить до Аммана в п’ятницю, де зустрінеться з високопоставленими йорданськими посадовцями, а також з президентом Палестинської автономії Махмудом Аббасом, який прибуде з делегацією, до складу якої входять голова розвідки ПА Маджед Фарадж і генеральний секретар Виконавчого комітету ОВП Хусейн аль-Шейх, каже палестинський чиновник.

Також раніше ми повідомляли про те, що США ведуть переговори з Ізраїлем та Єгиптом щодо безпечного виходу для мирних жителів Гази

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *