Міністр оборони Ізраїлю в Берліні продемонстрував шокуючі відео нападу ХАМАС на цивільних

Ізраїль пообіцяв знищити рух ХАМАС, який керує Газою, у відплату за найбільш смертоносний напад на єврейських мирних жителів з часів Голокосту, коли сотні бойовиків зламали прикордонний паркан і штурмували прилеглі ізраїльські громади в суботу
Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант. Фото - reuters.com

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на The Reuters, за словами дипломатів, міністри оборони країн альянсу в штаб-квартирі НАТО в Брюсселі приголомшено спостерігали, як їхній ізраїльський колега Йоав Галлант у четвер показав їм “шокуюче” і “жахливе” відео нападу ХАМАС на ізраїльських цивільних.

Повний масштаб вбивств став очевидним після того, як ізраїльські сили відновили контроль над містами та кібуцами, виявивши будинки, усіяні тілами. Кажуть, знайшли зґвалтованих і вбитих жінок, розстріляних і спалених дітей.

Галлант, який дистанційно був присутній на годинній сесії НАТО, поінформував міністрів про напад і показав їм те, що газета Times of Israel, яка першою повідомила про це, назвала «відео без цензури про звірства ХАМАС».

Це було жахливо. Це довело всім необхідність зрозуміти реальність того, що сталося

– сказав один західний дипломат.

Інше джерело розповіло про «виразні та шокуючі кадри» та описало союзників по НАТО як єдиних у своїй підтримці Ізраїлю.

Міністри, включно з німецьким міністром Борисом Пісторіусом, публічно заявили, що допоможуть Ізраїлю, задовольнивши запит Ізраїлю на використання двох бойових безпілотників Heron TP для контратаки на контрольований ХАМАС сектор Газа.

Ми стоїмо на боці Ізраїлю

– сказав він журналістам, додавши, що Німеччина також розгляне запит на боєприпаси для кораблів.

Ізраїль також запитав Німеччину, чи може вона надати бронежилети, медичне приладдя та лікування для поранених у німецьких лікарнях, повідомило Reuters джерело в обороні, не надавши додаткових подробиць.

У заяві після зустрічі з Галлантом генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив:

Ізраїль не самотній.

У середу Столтенберг заявив, що Ізраїль має право захищатися, а НАТО очікує, що його відповідь на атаку ХАМАС буде пропорційною.

Під час засідання міністрів у четвер лише Туреччина висловила незгоду, відмовившись засудити напади ХАМАС як терористичний акт, згідно повідомлень одного неназваного джерела.

Від турецької делегації в НАТО або МЗС Туреччини коментарів з цього приводу ще не було.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Держсекретар США Ентоні Блінкен прибув до Ізраїлю

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *