Пророцтва про загибель недоречні – міністр фінансів Німеччини відкинув негативні економічні пронози для його країни

За словами міністра фінансів Крістіана Лінднера, Німеччина робить усе можливе, щоб підтримати свою економіку, що переживає труднощі, і не дати їй стати «хворою людиною» Європи
Міністр фінансів Німеччини виступає проти пророцтв економічної «загибелі» країни. Фото - bloomberg.com

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Bloomberg, за його словами, урядові ініціативи включають залучення більшої кількості кваліфікованої робочої сили, прискорення процедур планування та затвердження та скорочення бюрократії.

Пророцтва про загибель недоречні. Німеччина має величезний потенціал обороту та міцну економічну основу, і ми сповнені рішучості зміцнити цю основу

– сказав Лінднер журналістам у п’ятницю в Марракеші, де він бере участь у щорічних зборах Міжнародного валютного фонду.

Найбільша економіка Європи перебуває в центрі уваги після того, як їй не вдалося відновити оберти після рецесії, спричиненої війною в Україні та різким зростанням цін на енергоносії. Це єдина велика економіка, яка, за прогнозами МВФ, скоротиться цього року.

Зросли сумніви щодо її довгострокових перспектив, оскільки вона стикається зі старінням робочої сили, надмірною залежністю від торговельних зв’язків з Китаєм і необхідністю швидкого переходу на відновлювані джерела енергії.

Бундесбанк нещодавно окреслив такі ключові виклики у звіті, в якому зроблено висновок, що «існує широкий тиск для вжиття заходів» – навіть якщо політики почали вживати правильних кроків.

Йоахім Нагель, який очолює центральний банк Німеччини, сказав на тому ж заході, що економіка, безумовно, має потенціал відновити зростання і «не є хворою людиною Європи» – скептичний вираз, який з`явився після возз’єднання двох Німеччин.

Оновлені прогнози МВФ щодо скорочення виробництва на 0,5% цього року більш-менш відповідають очікуванням Бундесбанку, сказав він, підкресливши труднощі, з якими зіткнулася країна через енергетичну кризу, яка послідувала за вторгненням Росії до України.

Інфляція, ймовірно, пройшла свій пік і повинна продовжувати сповільнюватися, сказав Нагель, хоча Європейський центральний банк не заспокоїться, доки зростання цін у 20-ти країнах єврозони не повернеться до цільового показника в 2%.

Також раніше ми писали про те, що свтові ціни на нафту впали після заяви Саудівської Аравії

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *