Я попереджаю вас – Байден закликав Ізраїль «не піддаватися люті» і згадав 11 вересня

Президент США Джо Байден повідомив після зустрічі з лідерами Ізраїлю, що влада країни погодилася на доставку гуманітарної допомоги до сектору Газа з Єгипту
Байден порівняв напад ХАМАС на Ізраїль із п'ятнадцятьма терактами 11 вересня. Фото - ukr.net

В Ізраїлі підтвердили, що не перешкоджатимуть доставці гуманітарних вантажів із Єгипту.

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на The Times of Israel, під час свого виступу в Тель-Авіві Байден також оголосив, що Вашингтон виділить додаткові 100 мільйонів доларів гуманітарної допомоги палестинцям сектору Газа та Західного берега річки Йордан. Він зазначив, що постачання має йти мирному населенню, а не терористам ХАМАС.

Дозвольте мені ясно сказати: якщо ХАМАС вкраде або перенаправить [на інші цілі гуманітарну] допомогу, то він знову продемонструє відсутність занепокоєння добробутом палестинського народу

– сказав президент США.

Байден порівняв масштаби нападу терористів на Ізраїль із п’ятнадцятьма терактами 11 вересня 2001 року, але закликав ізраїльтян «не лютувати».

Я попереджаю про це. Поки ви відчуваєте цю лють, не піддавайтеся їй. Після 11 вересня ми в США були люті. Поки ми домагалися справедливості, ми також припускалися помилок

– сказав американський лідер, додавши, що переважна більшість палестинців не пов’язані з ХАМАС.

Президент США також згадав Голокост:

Тоді світ спостерігав і нічого не зробив. Ми не стоятимемо осторонь і знову нічого не робитимемо. Ні сьогодні, ні завтра, ні будь-коли.

7 жовтня бойовики ХАМАС, які контролюють сектор Газа, напали на Ізраїль. Вони випустили тисячі ракет по території країни, а також прорвалися у прикордонні райони, вбиваючи та захоплюючи у заручники місцевих мешканців та військових. У відповідь Армія оборони Ізраїлю розпочала масовані бомбардування сектору Газа і готується до проведення наземної операції.

За останніми даними, внаслідок конфлікту в Ізраїлі загинуло понад 1300 людей. У секторі Газа, як заявив підконтрольний ХАМАС МОЗ анклаву, понад 3400 загиблих. Ще тисячі людей з обох боків постраждали.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що візит Байдена не вплине на плани щодо наземної операції Ізраїля в Газі

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *