Візит Байдена не вплине на плани щодо наземної операції Ізраїля в Газі – ЦАХАЛ

Президент Байден заявив, що він відвідає Ізраїль у середу, щоб продемонструвати солідарність із союзником США «перед обличчям жорстокої терористичної атаки ХАМАС»
Ентоні Блінкен підтвердив, що Байден відвідає Ізраїль, оскільки криза в Газі посилюється. Фото - timesofisrael.com

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Washington Post, потім Байден вирушить до Йорданії, де обговорить наростаючу гуманітарну кризу в Газі з королем Йорданії Абдаллою II, президентом Єгипту Абделем Фатахом ас-Сісі та президентом Палестинської автономії Махмудом Аббасом.

За даними гуманітарних агенцій, з півночі анклаву може бути виселено близько мільйона людей. Хоча Байден прагнув надати Ізраїлю військову та дипломатичну підтримку, він також мав на меті стримати союзника США від нової окупації Гази, заявивши, що такий крок був би «великою помилкою».

В свою чергу, представник Армії оборони Ізраїлю каже, що військові не очікують, що завтрашній візит до Ізраїлю президента США Джо Байдена затримає або ускладнить наземну операцію в Газі, повідомляє Times of Israel.

Я думаю, що президент також сказав, що «Хамас потрібно знищити», і це саме наша військова мета

– сказав CNN підполковник Джонатан Конрікус.

Джо Байден стане першим главою держави, який відвідає Ізраїль з початку конфлікту. Минулого тижня він виголосив пристрасну промову, в якій висловив свій жах з приводу жорстокого нападу ХАМАС.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що після розмови з Нетаньяху Байден виступив з емоційною промовою

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *