США та Ізраїль обговорюють створення тимчасового уряду в секторі Газа

США та Ізраїль почали обговорювати можливість створення тимчасового уряду в секторі Газа після витіснення ХАМАС із цієї території
Зустріч керівників США та Ізраїлю. Фото - mil.in.ua

Про це повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Bloomberg. Тимчасовий уряд може бути створений за підтримки ООН та за участю арабських держав.

За словами співрозмовників Bloomberg, обговорення поки що знаходяться на ранній стадії і залежатимуть від подальшого розвитку подій, зокрема результатів наземної операції Ізраїлю. Bloomberg зазначає, що створення тимчасового уряду в секторі Газа потребуватиме підтримки арабських держав з усього регіону, що не гарантовано.

Ізраїльські офіційні особи неодноразово говорили, що в їхніх планах немає окупації сектору Газа, але зазначали, що продовження правління ХАМАС є неприйнятним після нападу 7 жовтня, пише Bloomberg.

У матеріалі також йдеться, що США стурбовані тим, що Ізраїль недостатньо продумав наслідки наземної операції. У Вашингтоні побоюються, що наступ у секторі Газа без чіткої мети, окрім повалення ХАМАС, може перерости у регіональну війну.

Президент США Джо Байден в інтерв’ю CBS говорив, що рух ХАМАС має бути повністю знищений, при цьому, на його думку, ізраїльська окупація сектору Гази була б великою помилкою.

За інформацією Bloomberg і The Wall Street Journal, влада США та Євросоюзу закликала Ізраїль відкласти наземну операцію в секторі Газа, щоб провести переговори про звільнення людей, яких бойовики ХАМАС взяли у заручники під час нападу на Ізраїль. Співрозмовники видань зазначають, що спочатку Ізраїль виступав проти відкладення операції, але під тиском США погодився почекати.

Також раніше ми писали про те, що Байден закликав Ізраїль «не піддаватися люті» і згадав 11 вересня

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *