ООН стурбована можливим голодом в Газі через наземне вторгнення Ізраїлю

Триваюча блокада Гази поставила 2,3 мільйона жителів анклаву на межу голоду, попередила в неділю Сінді Маккейн, виконавчий директор Всесвітньої продовольчої програми ООН.
ООН попереджає про катастрофу в Газі, оскільки Ізраїль готує наземне вторгнення. Фото - euronews.com

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Politico, Ізраїль майже два тижні блокує густонаселений прибережний регіон, відмовляючись надати продовольство та медичну допомогу через побоювання, що він може потрапити до рук бойовиків ХАМАС. Оскільки Ізраїль посилив авіаудари на вихідних, готуючись до наземного вторгнення, перші 20 вантажівок з гуманітарною допомогою увійшли в Газу в суботу після того, як їх заблокували біля контрольованого Єгиптом прикордонного переходу Рафах.

Зараз ми зіткнулися з катастрофою в регіоні з нездатністю нагодувати людей і неможливістю для людей знайти щось їсти взагалі

– сказала Маккейн в інтерв’ю в неділю.

Ці люди помруть від голоду, якщо ми не зможемо потрапити туди.

Сектор Газа перебуває в облозі ізраїльських військ з 9 жовтня, коли міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлан обмежив будь-який доступ до продовольства, води та енергії в анклаві у відповідь на раптовий вторгнення бойовиків ХАМАС, у результаті якого загинуло щонайменше 1400 осіб в Ізраїлі.

Міністерство охорони здоров’я Гази повідомило в суботу, що у відповідь ізраїльські повітряні та ракетні удари вбили щонайменше 4385 палестинців, у тому числі сотні дітей, і змусили переміститись більше мільйона людей.

Ізраїль посилив свої авіаудари в суботу ввечері, убивши понад 50 палестинців, за даними медичних органів у Газі. Ізраїльські військові попередили, що цивільні особи, які відмовилися переселятися до південної частини Гази, можуть бути визнані прихильниками терористичної організації, повідомляє Reuters.

Ми не можемо дозволити політиці почати визначати, як надається або надсилається гуманітарна допомога, і тому ми тиснемо на людей

– сказала Маккейн, зазначивши підвищений ризик захворювань, таких як холера, через брак води в Газі та санітарно-гігієнічних послуг.

Це гуманітарна криза. Ми повинні бути там, і ми повинні бути там зараз.

До блокади на територію щодня заїжджало близько 400 вантажівок допомоги. Після візиту президента США Джо Байдена минулого тижня Ізраїль заявив, що дозволить доставляти з Єгипту продовольство, воду та ліки, але не паливо, за умови, що ця допомога обмежиться цивільним населенням у південній частині Гази та не потраплять до бойовиків ХАМАС. .

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що США та Ізраїль обговорюють створення тимчасового уряду в секторі Газа

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *