Не залишимо без відповіді – Білий дім заявив про причетність Ірану до атак на військові бази США

Білий дім у понеділок заявив, що Іран у деяких випадках «активно сприяв» ракетним і безпілотним атакам з боку підтримуваних Іраном проксі-груп на військові бази США в Іраку та Сирії
В США вважають, що Іран причетний до атак на їхні військові бази на Близькому Сході. Фото - slovoidilo.ua

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на The Reuters, президент Байден наказав Міністерству оборони підготуватися до нових заходів і відреагувати належним чином. .

Речник Білого дому Джон Кірбі заявив, що за останній тиждень і особливо за останні кілька днів спостерігалося зростання кількості таких атак, але США не допустять, щоб загрози своїм інтересам у регіоні залишилися без відповіді.

Він сказав, що Сполучені Штати вважають, що ці групи підтримуються Корпусом Вартових Ісламської революції (КВІР) і іранським урядом, який також продовжує підтримувати бойовиків ХАМАС і Хезболла.

Ми знаємо, що Іран уважно стежить за цими подіями, а в деяких випадках активно сприяє цим нападам і підштовхує інших, які можуть захотіти використати конфлікт в своїх інтересах або в інтересах Ірану

– сказав він.

Кількість нападів на війська США збільшилася після загострення конфлікту в Ізраїлі 7 жовтня, коли бойовики палестинського угруповання ХАМАС напали на південь Ізраїлю.

Ми глибоко стурбовані можливістю будь-якої значної ескалації цих атак у найближчі дні

– сказав Кірбі.

За останні два тижні Байден направив на Близький Схід військово-морські сили, включаючи два авіаносці, інші військові кораблі та близько 2000 морських піхотинців.

Ми знаємо, що мета Ірану — підтримувати тут певний рівень напруги, але ми не дозволимо їм цього робити

– сказав Кірбі.

Ми також не збираємося дозволяти будь-якій загрозі нашим інтересам у регіоні залишитися без наслідків.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що США відправляють на Близький Схід системи Patriot та інші види протиракетної оборони

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *