Війна на Близькому Сході може «шокувати» ринок нафти – глава Міжнародного енергетичного агентства

Напруженість, пов’язана з війною в Газі, може допомогти прискорити відхід від викопного палива, яке нагріває планету, як-от нафта й газ, до відновлюваних джерел енергії, електромобілів і теплових насосів
Ринок нафти через ситуацію в секторі Газа знаходиться на межі. Фото - 24.tv

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на AP, це може статися подібно до того, як різке підвищення цін на нафту в 1970-х роках призвело до зусиль щодо збереження палива, повідомив глава Міжнародного енергетичного агентства.

Сьогодні ми знову зіткнулися з кризою на Близькому Сході, яка знову може шокувати нафтові ринки

Це доповнюється напругою на енергетичних ринках через припинення Росією постачання природного газу в Європу через її вторгнення в Україну

– сказав виконавчий директор МЕА Фатіх Біроль.

Поставте ці дві речі разом, і ніхто не зможе переконати мене, що нафта і газ є безпечними і надійними джерелами енергії для країн або споживачів.

– заявив Біроль в інтерв’ю Associated Press перед публікацією у вівторок щорічного прогнозу світової енергетики МЕА, який аналізує глобальну картину попиту та пропозиції енергії.

Це може ще більше прискорити енергетичний перехід у всьому світі, оскільки відновлювані джерела, такі як вітер або сонце, запропонують «довгострокове рішення» проблем енергетичної безпеки, а також зміни клімату, вважає виконавчий директор МЕА.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що ціни на нафту впали після заяви Саудівської Аравії

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *