Наземна операція Ізраїлю в секторі Газа під питанням: Нетаньяху проти – The New York Times

Військове керівництво Ізраїлю розробило план повномасштабної військової операції у секторі Газа, проте його відмовився підписати прем'єр Біньямін Нетаньяху
Біньямін Нетаньяху відмовився підписати план наземної операції у секторі Газа. У керівництві Ізраїлю є розбіжності, чи потрібна вона взагалі. Фото - lb.ua

Про це пише The New York Times із посиланням на власні джерела, повідомляє «Kreschatic».

За даними видання, Нетаньяху хоче одноголосного схвалення плану вторгнення з боку членів військового кабінету, який він сформував після нападу ХАМАС 7 жовтня.

Як пише NYT, аналітики вважають, що Нетаньяху відмовляється дати старт повномасштабній операції в односторонньому порядку, оскільки довіра суспільства до нього зменшується, і він побоюється, що у разі провалу його вважатимуть винним.

В офісі Нетаньяху відмовилися коментувати ці дані, звернувши увагу на заяву прем’єра, зроблену напередодні, де він обіцяв знищити ХАМАС, але не уточнював, коли і як це станеться.

Видання зазначає, що у керівництві Ізраїлю загалом немає згоди щодо необхідності повномасштабного вторгнення. Дехто стурбований тим, що воно може призвести до важких міських боїв, інші побоюються розширення конфлікту та вступу до нього Хезболи. Також розглядається варіант заміни повномасштабної операції окремими короткостроковими наземними рейдами.

Напередодні можливого початку операції ізраїльські військові наносять по сектору Газа авіаудари, а також невеликі рейди за участю танків і піхоти.

Згідно з опитуванням газети Maariv, лише 29% ізраїльтян виступають за негайний початок наземної операції в секторі Газа. Половина (49%) вважає, що її слід відкласти, ще 22% не визначились із відповіддю.

Раніше американські ЗМІ писали, що Ізраїль відкладає вторгнення на прохання США — за їхніми даними, Вашингтон звертався до Єрусалиму з проханням дати більше часу на переговори щодо звільнення заручників та посилення своїх систем ПРО на Близькому Сході.

Також раніше ми писали про те, що ООН стурбована можливим голодом в Газі через наземне вторгнення Ізраїлю

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *