Джо Байден і Сі Цзіньпін зустрінуться в листопаді – Associated Press

Президент Джо Байден і президент Китаю Сі Цзіньпін домовилися зустрітися в кулуарах саміту Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва наступного місяця в Сан-Франциско
Досягнуто згоди щодо переговорів Байдена і Сі, але деталі все ще опрацьовуються. Фото - slovoidilo.ua

Про це пише AP, посилаючись на офіційного представника США, знайомого з плануванням зустрічі, повідомляє «Kreschatic».

Обидві сторони досягли принципової домовленості про проведення зустрічі під час саміту, коли міністр закордонних справ Китаю Ван І зустрівся в п’ятницю з держсекретарем Ентоні Блінкеном і радником Білого дому з національної безпеки Джейком Салліваном, за словами чиновника, який не був уповноважений давати коментарі і говорив на умовах анонімності, пише AP.

Чиновник додав, що сторони ще не узгодили деталі щодо точного дня зустрічі, місця проведення та іншої логістики.

У заяві Білого дому за підсумками зустрічі в п’ятницю зазначено, що обидві сторони «працюють над» особистою зустріччю Байдена і Сі на полях АТЕС, форуму 21 тихоокеанської країни.

Раніше в п’ятницю Байден зустрівся з Ваном, провівши годинну розмову з високопоставленим китайським чиновником у залі Рузвельта в Білому домі. Зустріч, за участю Блінкена та Саллівана, була останньою в серії контактів на високому рівні між двома країнами, оскільки вони вивчають можливість стабілізації дедалі напруженіших відносин під час конфлікту в Україні та Ізраїлі.

У Білому домі заявили, що Байден «підкреслив, що і Сполучені Штати, і Китай повинні відповідально керувати конкуренцією у відносинах і підтримувати відкриті лінії зв’язку», і він «підкреслив, що Сполучені Штати і Китай повинні працювати разом для вирішення глобальних викликів».

Речник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі сказав, що Байден розглядає свою зустріч з Ваном як «позитивну подію та гарну можливість продовжити розмову».

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Білий Дім планує особисту зустріч Джо Байдена із Сі Цзіньпіном у Каліфорнії

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *