Війна в Ізраїлі: знищення підземних об`єктів та керівника ВПС ХАМАС, удар по об`єкту Хезболли в Ливані

Керівник так званої авіаційної групи ХАМАС Іссам Абу Рукбе був убитий під час нічного авіаудару
Керівник військово-повітряних сил ХАМАС загинув під час авіаудару по Газі. Фото - defence-ua.com

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на The Ttimes of Israel, про це заявили представники Армії оборони Ізраїлю та служба безпеки Шин Бет.

Військові кажуть, що Абу Рукбе відповідав за управління дронами, безпілотними літальними апаратами, парапланами, системами виявлення з повітря та протиповітряною обороною терористичної групи.

Військові стверджують, що він зіграв певну роль у плануванні та здійсненні нападу ХАМАС 7 жовтня, керуючи терористами, які потрапили на південь Ізраїлю на парапланах, а також в атаках безпілотників на спостережні пости Армії оборони Ізраїлю.

14 жовтня ЦАХАЛ оголосив, що завдав удару та вбив попереднього керівника ВВС ХАМАС Мурада Абу Мурада.

Також під час нічної наземної операції Армії оборони Ізраїлю в секторі Газа відбулася низка зіткнень між військами та терористами ХАМАС. Повідомляється, що внаслідок зіткнень ніхто з військових не постраждав.

Піхота ЦАХАЛу, саперні сили і танки в цю годину все ще залишаються всередині сектора Газа, оскільки наземна операція триває.

Тим часом ЦАХАЛ заявляє, що їх ВПС завдали ударів по близько 150 підземних об’єктах, що належать терористичному угрупуванню ХАМАС. Додається, що під час ударів було вбито кілька терористів ХАМАС.

Палестинські повідомлення з Гази не надходять після того, як вчора ввечері під час ізраїльського бомбардування зникли послуги Інтернету та телефонного зв’язку.

Крім того армія оборони Ізраїлю заявила, що вночі завдала авіаудару по об’єкту Хезболли на півдні Лівану у відповідь на вчорашній ракетний обстріл Ізраїлю.

Ракети були націлені на позиції ЦАХАЛ на Голанських висотах, але снаряди впали в Сирії.

Читайте також: Війна в Ізраїлі: ліквідація польового командира ХАМАС, наслідки ракетного удару по єгипетському місту

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *