Війна в Ізраїлі: ЦАХАЛ збільшує кількість військ на території Гази і повторно закликає цивільних осіб евакуюватися

Армія оборони Ізраїлю збільшила кількість військ на місці в рамках розширеної операції в секторі Газа
Кадр із відео, опублікованого ЦАХАЛОМ, показує ізраїльські танки в секторі Газа 28 жовтня 2023 року. Фото - timesofisrael.com

Про це повідомляє «Kreschatic» з посиланням на The Times of Israel. Ізраїльські військові також діють глибше в анклаві, ніж з початку війни.

Також ЦАХАЛ повторно закликає цивільних осіб у секторі Газа переселитися на південь. Ізраїль хоче «підвищити терміновість» свого попередження цивільним особам Гази в північній частині про необхідність рухатися на південь, оскільки військові «переходять до наступної фази» війни з палестинським терористичним угрупованням ХАМАС у Газі та «розширюють зону своїх операцій», — каже речник ЦАХАЛу контр-адмірал Даніель Хагарі, опублікованому в профілі Армії оборони Ізраїлю в Twitter.

Цивільне населення на півночі Гази, у місті Газа, має тимчасово переїхати на південь від Ваді-Газа в безпечнішу зону, де вони зможуть отримувати воду, їжу та ліки

– каже Хагарі.

Він додає, що завтра (у понеділок) «гуманітарні зусилля в Газі, очолювані Єгиптом і Сполученими Штатами, розширяться», не уточнюючи подробиць.

Також повідомляється, що Армія оборони Ізраїлю увійшла в табір палестинських біженців поблизу Наблуса і зруйнувала будинок терориста, який брав участь у нападі, в якому загинули троє членів сім’ї Ді.

7 квітня терористи ХАМАС Катнані та Моаз аль-Масрі відкрили вогонь по 48-річній Люсі Ді та її дочкам Майї Ді, 20 років, і Ріні Ді, 15 років, коли вони їхали через північну долину Йордану.

Дочки померли на місці, а Люсі була терміново доставлена в лікарню в критичному стані, але померла через три дні.

Зліва направо: Люсі Ді зі своїми доньками Ріною та Майєю. Дві сестри були застрелені під час теракту на Західному березі 7 квітня 2023 року. Їх мати, яка отримала важкі поранення під час нападу, померла 10 квітня 2023 року. Фото – timesofisrael.com

Катнані та аль-Масрі разом із третім палестинським збройним нападником були вбиті під час ізраїльського рейду в Наблусі на початку травня.

Ізраїль веде боротьбу з ХАМАС із 7 жовтня, коли близько 2500 терористів увірвалися в Ізраїль, убивши понад 1400 людей, більшість із яких були цивільними у своїх будинках і на музичному фестивалі просто неба.

ХАМАС і союзні з ним терористичні угруповання також забрали понад 230 заручників, у тому числі близько 30 дітей, до сектора Газа, де вони залишаються в полоні.

Читайте також: Війна в Ізраїлі: знищення підземних об`єктів та керівника ВПС ХАМАС, удар по об`єкту Хезболли в Ливані

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *