Війна в Ізраїлі: фінансова блокада Палестини, ООН скликає екстренне засідання, танки на околицях Гази

Міністр фінансів Ізраїлю Бецалель Смотріч каже, що він дав вказівку Міністерству фінансів припинити переказ коштів Палестинській владі
Міністр фінансів заморозив кошти Палестинської влади, посилаючись на підтримку нею ХАМАС. Фото - timesofisrael.com

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на The Times of Israel, він також закликає уряд переглянути свою політику щодо переказів коштів у світлі того, що Смотріч характеризує як «підтримку» ПА терору ХАМАС.

Я хотів би повідомити вам, що я доручив Міністерству фінансів припинити перерахування платежів цього місяця

– написав Смотрич прем’єр-міністру Біньяміну Нетаньяху.

Міністр фінансів також просить кабінет міністрів обговорити політику Ізраїлю щодо переказу коштів, зібраних від імені Палестинської автономії — як це визначено угодами Осло — у світлі «підтримки високопосадовцями Палестинської Автономії жахливих вбивств терористичної організації ХАМАС».

Він супроводив свій запит списком із 12 підбурливих заяв, зроблених після того, як ХАМАС жорстоко вбив 1400 людей в Ізраїлі 7 жовтня.

Палестинська Автономія ще раз довела той факт, про який ми роками казали, що вона підтримує тероризм

– пише Смотрич у листі.

Тому, окрім зв’язку цих коштів із сектором Газа та його жителями, ці кошти використовуються для діяльності проти держави Ізраїль та її громадян. Неможливо уявити, що в цій реальності ми продовжуватимемо перераховувати ці кошти, ніби нічого не сталося

– додає він.

Також сьогодні вдень Рада Безпеки ООН планує провести екстрене засідання щодо наземного вторгнення Ізраїлю в Газу та гуманітарного становища там палестинців на прохання Об’єднаних Арабських Еміратів.

ОАЕ є одним із 10 обраних членів ради, які працюють над новою резолюцією Ради безпеки щодо війни Ізраїлю та ХАМАС, яка все ще обговорюється. Рада відхилила чотири проекти резолюцій – на одну наклали вето Сполучені Штати, на другу – Росія та Китай, і дві не отримали мінімум дев’ять голосів «за».

Зустріч у Газі відбудеться після того, як Рада збереться спочатку щодо Західної Сахари, а потім щодо Колумбії.

Генеральна Асамблея, де немає права вето, ухвалила резолюцію в п’ятницю 120 голосами проти 14 при 45 утрималися, закликаючи до гуманітарного перемир’я, що призведе до припинення бойових дій. Резолюції Ради Безпеки є юридично обов’язковими. Резолюції Генеральної Асамблеї – ні, але вони є важливим барометром світової думки.

Також за словами місцевих жителів, ізраїльські танки увійшли сьогодні вранці на околицю міста Газа та перерізали ключову дорогу з півночі на південь охопленої війною палестинської території.

Очевидці кажуть, що в Зайтунському районі бачили танки.

Вони перерізали дорогу Салахедин і стріляють по будь-якій машині, яка намагається нею проїхати

– каже один із місцевих жителів.

Читайте також: Війна в Ізраїлі: ЦАХАЛ збільшує кількість військ на території Гази і повторно закликає цивільних осіб евакуюватися

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *