Ізраїль вивів ракетні кораблі в Червоне море після атак хуситів з Ємену

Ізраїльські військові заявили, що розмістили ракетні катери в Червоному морі в середу через день після того, як пов’язаний з Іраном рух хуситів заявив, що завдав ракетних і безпілотних ударів по Ізраїлю та пообіцяв продовжувати це робити й далі
Катерина Ткач 569 Коментувати
Ракетний корвет типу «Saar» Фото - jewishpress.com

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на The Reuters, корвети типу «Саар» патрулюють біля порту Ейлат у Червоному морі, який Ізраїль розглядає як новий фронт, оскільки його війна в Газі спричиняє напади з боку прохамасівських сил, пов’язаних з Іраном, в інших регіонах.

Рух хуситів заявив у вівторок, що з початку війни Ізраїлю проти ХАМАС 7 жовтня вони здійснили три атаки безпілотниками та ракетами по Ізраїлю. Вони пообіцяли, що таких атак буде більше, «щоб допомогти палестинцям перемогти».

Ізраїльські військові заявили, що вночі перехопили «повітряну загрозу» над Червоним морем.

Радник із національної безпеки Ізраїлю Цахі Ханегбі заявив у вівторок, що атаки хуситів були неприйнятними, але відмовився уточнити, коли його запитали, як Ізраїль може відповісти.

Хусити є частиною регіонального альянсу з Іраном, ворожого Ізраїлю та Сполученим Штатам, який включає ліванську Хезболлу та підтримувані Іраном бойові формування в Іраку.

Хусити керують територією Ємену, включаючи столицю Сану, розташовану за понад тисячу кілометрів від Ізраїлю.

Ракети та безпілотники, випущені по Ізраїлю з району Червоного моря з 7 жовтня, наразі були або збиті, або не долетіли до цілей.

Під час інциденту 27 жовтня Ізраїль заявив, що хусити стоять за атакою безпілотників, яка спричинила вибухи в двох єгипетських містах на Червоному морі, заявивши, що вони мали намір вдарити по Ізраїлю.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що США відправляють на Близький Схід системи Patriot та інші види протиракетної оборони

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *