Північна Корея передала Росії балістичні ракети – Associated Press

КНДР, ймовірно, передала Росії невстановлену кількість ракет різних типів, повідомляє Associated Press з посиланням на південнокорейську розвідку
Катерина Ткач 576 Коментувати
Північна Корея, ймовірно, передала Росії балістичні ракети. Фото - gazeta.ru

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на AP, за даними розвідки, йдеться про балістичні ракети малої дальності, протитанкові ракети і переносні зенітні ракетні комплекси. Крім того, Північна Корея передала Росії стрілецьку зброю, ручні гранатомети, міномети та боєприпаси, пише AP.

У той же час Bloomberg звертає увагу, що КНДР розпочала найбільше скорочення своїх дипмісій у різних країнах. Зокрема, Пхеньян планує закрити своє консульство в Гонконгу, а також низку диппредставництв у країнах Африки.

Bloomberg вважає, що північнокорейська влада вирішила зробити ставку на торгівлю зброєю з Росією, і скоротити витрати на представництва, які не приносять такого прибутку.

Агентство нагадує, що низка країн, серед яких США та Великобританія, звинувачують північнокорейські дипмісії у розробці незаконних фінансових схем, закупівлі предметів розкоші для керівників у Пхеньяні та надсиланні отриманих коштів до КНДР.

Водночас у російському посольстві у Південній Кореї очікувано назвали повідомлення про постачання північнокорейської зброї до РФ «голослівними».

Південнокорейські парламентарі вже неодноразово з посиланням на якісь «дані розвідки» займалися голослівним спекулюванням на тему російсько-північнокорейського військово-технічного співробітництва, у тому числі в космічній сфері, при цьому в формі заяв, що вже стало нормою, у стилі «хайлі лайклі» не наводять жодних доказів на підтвердження своїх слів

– заявили ТАСС у посольстві.

1 листопада агентство Bloomberg із посиланням на південнокорейську розвідку повідомило, що Північна Корея відправила до Росії понад мільйон артилерійських снарядів. У жовтні про постачання північнокорейської зброї до Росії повідомив представник Ради національної безпеки США Джон Кірбі.

Також раніше ми писали про те, що Лавров подякував КНДР за «непохитну і принципову підтримку» війни проти України

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *